GERMINAL

2 12 2012

Autor: Émile Zola

Moviment literari al qual pertany: El llibre Germinal pertany al moviment literari naturalisme, és més, Émile Zola és considerat el pare d’aquest moviment. El llibre pertany al naturalisme ja que és analític, està fonamentat en els principis científics i tracta de representar tots els aspectes de la realitat.

Resum del llibre: La història comença amb l’arribada d’un nou personatge a un petit poble miner. El nouvingut, anomenat Étienne, es troba sense feina ja que l’han acomiadat com a mecànic, per això, decideix buscar-se la vida a la mina del Voreux. A partir del primer dia treballant a la mina, descobreix l’estat precari en el qual treballen i viuen els  miners, tot i això, ell decideix aguantar i s’hi acaba acostumant. Al cap d’un temps, la Companyia (empresa propietària de varies mines entre les quals hi ha la mina en la qual treballa Étienne) decideix baixar el sou dels miners i pagar l’empostissat a part. Quan els miners s’assabenten d’això s’enfaden però continuen treballant, Étienne, que és més intel·ligent que els altres i té la capacitat de reflexionar acaba essent l’impulsor d’una vaga que reclama uns sous més justos. Al cap d’una setmana de vaga la caixa de resistència es queda sense diners i les famílies comencen cada dia a estar més famolenques. Els delegats de la vaga que són bàsicament Étienne i Maheu decideixen que si la vaga no és general no aconseguiran res, per això convencen als membres que estan fent vaga perquè vagin a les altres mines de la Companyia i impedeixin entrar als treballadors. Aconsegueixen que la vaga sigui general però al cap d’un temps, quan la policia protegeix les mines, aquestes comencen a omplir-se de treballadors estrangers que majoritàriament provenen de Bèlgica. Finalment, al cap d’un de temps veuen que és inútil continuar fent vaga i, amb el cap cot, els obrers, que han tingut moltes perdues, decideixen tornar a treballar.

Valoració: Aquest llibre m’ha agradat molt, no només perquè està molt ben escrit sinó perquè la critica social que és present en ell també està molt ben feta. El que m’ha agradat més és la manera amb la qual està escrit el llibre, està narrat d’una manera molt objectiva, l’autor defineix de la manera més realista possible tots els aspectes de la història. Aquesta manera de definir tan realista i objectiva m’ha agradat molt ja que et fa entrar molt al llibre i que t’imaginis a la perfecció els espais en que transcorre la novel·la.

Recomanació: Jo recomanaria aquest llibre a tothom que trobi interessant la història i vulgui saber coses de com vivien els miners en aquella època. Crec que per llegir aquest llibre t’ha d’agradar llegir ja que el llibre és força llarg i si no t’interessa el tema segurament et resultarà difícil, per tant, recomanaria aquest llibre a la gent que és amant de la lectura i que està interessada en com vivien els miners del XIX.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: