EL CASTELL DELS CARPATS

2 12 2012

Titol: El Castell Dels Carpats

Autor: Jules Verne

Moviment literari: Romanticisme, va ser un moviment originat a la segona meitat dels segle XIX. Va ser un moviment revolucionari encontra del racionalisme i el neoclassicisme. La seva característica més notable va ser que trencava amb tot lo corrent, era diferent al que la gent estava acostumada a veure.

 

Resum:

Stilla, una gran cantant d’òpera, tenia un gran admirador, el Baró de Gortz, Un home que segueix la cantant per tot arreu. El baró de Gortz sempre anava amb el seu acompanyant, l’inventor Orphanik.
L’història comença en una gira per Nàpols, allà el Compte Télek s’enamora de Stilla, tant que li demana el matrimoni, Stilla accepta i corren rumors de que deixerà l’escenari per etar amb Télek. El Baró esta molt amoinat, tant que intenta suicidar-se però decideix anar a l’última representació de Stilla.
Ja en el concert, quan Stilla està cantant i veu el rostre pàl·lid del Baró de l’espant que li provoca mor.
Al castell del Baró, el Castell dels Carpat, començen a passar coses extranyes, els habitants del poble diuen que han vist fum, i han sentit una veu d’una dona.
Télek decideix visitar el Castell Dels Carpats, fan un viatge amb Rtzco (el seu servent), Koltz, i la seva filla Miriota.

Al costat del castell Télek té la visió de Stilla cantant. Pensa que ha el Baró la fet resucitar i Télek decideix entrar però el pont llevadís baixa i queda atrapat avans que Rtzco Koltz i Miriota puguin entrar.

Ja dintre, desorientat segueix la veu de Stilla, la veu el condueix a una sala on veu a Orphanik i el Baró, que sense saber que Télek està alla planejen una forma de matar-lo.
Télek es queda amagat i quan el Baró esta dormint l’ataca, enmig de la batalla Télek veu el rostre de Stilla, com si fos un fantasma.

El Baró de Gortz aprofita la desatenció de Télek i li dona un cop a Stilla mentres crida que la dona es seva, la figura es trenca. El Baró marxa corrents entremig de disparos fetsper Télek, que duia una pistola i el castell al cap de pocs segons es derrumba misteriosament, Rtzco entra ràpidament al castell derrumbat per rescatar al seu amo, que no esta mort, i que repeteix unes paraules amb italià, ha embogit.

Després de capturar a Orphanik, es descobreix que tot ha estat obra de l’inventor, contractat pel Baró de Gortz, ell li va encarregar que gravés en uns cilindres la veu de Stilla, per escoltar-los al seu castell. L’inventor també va crear un sistema de miralls que reflecticin el rostre de Stilla. Els cilindres es van trencar quan el tret de Télek va tocar les gravacions i Gortz va caure en el parany que li havia preparat al seu enemic, de manera que va sepultar el castell.

 

Valoració:

El llibre m’ha agradat, ha estat entretingut de llegir, i no m’ha costat gaire enganxar-me. El que més m’ha agradat ha estat que al final i hagués una part lògica de tot el que ha passat.

Recomanació:

Recomano el llibre a aquella gent que li agradin els misteris. Encara que no llegiu ni us agradi fer-ho, aquest llibre pot ser que faci canviar la vostre opinió.

 


Accions

Information

Deixa un comentari