L’illa del tresor

1 12 2012

Autor:

Robert Louis Stevenson

Moviment literari al qual pertany:

És una novel·la juvenil en el que el seu gènere és l’aventura. Les característiques principals d’aquest gènere són:

Narracions amb una certa extensió.

L’acció principal pot estar acompanyada per altres accions secundaries.

L’escenari pot variar i pot ser real o irreal.

Poden haver-hi  misteris, riscos, viatges etc…

Resum del llibre:

En aquesta novel·la observem unes aventures passades de Jim Hawkins, un noi que treballa a l’hostal dels seus pares. Un dia en aquest hostal arriba un vell mariner, aficionat al rom. En un moment donat el vell mariner, després d’estar avisat, mort. Jim es fa càrrec d’uns papers, entre ells, un mapa el qual porta a un tresor. A partir d’aquí Jim acompanyat del doctor Livesey i de Trelawney busquen la manera d’aconseguir aquest tresor amagat. Amb l’ajuda de tots compren un vaixell i busquen tripulació per poder fer-ho possible. Agafen a Silver, un vell mariner, com a cuiner, i ja quan ho tenen tot preparat inicien el seu viatge. Jim quan viatgen s’adona de que Silver està encontre d’ells i el que vol és aconseguir el tresor per ell. És per això que és divideixen en dos grups, els dos ara, amb la intenció d’aconseguir el tresor. A partir d’aquí els dos grups passen diverses aventures, sobretot Jim Hawkins. Quan Jim torna al lloc on estaven situats els del seu grup  després de fer una de les seves, troba que els seus companys ja no hi son, i qui hi ha ara és en Silver amb els seus i resulta que havia fet un pacte amb els companys d’en Jim i ara ell s’havia quedat sense ajuda. Però una part del pacte era que el doctor els anès a visitar i d’aquesta manera, d’amagat, el doctor parla amb en Jim i li explica el que està passant. Els del grup d’en Silver, els pirates, s’envan a buscar el tresor emportant-se com a presoner a en Jim però al arribar allà s’adonen de que el tresor ja no hi és i resulta que els companys d’en Jim havien aconseguit emportar-se’l abans. Més tard, de tornada, Silver aconsegueix quedar-se amb una part del tresor però això no afecta a Jim.

Valoració personal:

A mi personalment aquest llibre no m’ha agradat gaire, ja que no és de l’estil de novel·les que ami m’agraden i que normalment llegeixo. Se m’ha fet avorrit i llarg però tot i així penso que no és una novel·la que estigui malament sempre i quan t’agradin les aventures sobre illes i tresors. És un llibre que està ben escrit i que al ser en primera persona el fa més interessant.

Recomanació del llibre:

Jo aquesta novel·la la recomano a joves d’entre 14 i 16 anys que  principalment els hi agradin les històries d’aventures, de viatges, de pirates, d’illes,  i sobretot de tresors.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: