L’illa del tresor

1 12 2012

Autor: Robert Stevenson

Moviment literari al qual pertany: característiques principals

El gènere literari al qual pertany és a l’aventura. Alguna de les seves característiques són:

  • Els personatges lluiten contra les dificultats grans, no il·lusió enorme de aconseguir objectius.
  • Els són molt exòtics
  • Els paisatges cambien sovint, normalment són boscos, selves, llocs arqueològics.
  • L’acció està en els cambis d’escenari.

Resum

La novel·la de l’illa del tresor comença amb un capità vell i que li agrada el ron arriba a la posada de l’Admiral Benhow.  La posada és dels pares de JIm Hawkins. El capità li diu a en Jim que si veu un home amb una cama de fusta qeu l’avisi. Més tard rep la visita d’un vell amic anomenat Black Spot, alla a la sala discuteixen i quan l’home marxa el capità té una atac de feridura. Això fa que Jim tingui que encargar-se’n del tresor que té el capità a la seva habitació.  Un paper on hi ha un mapa que diu que hi ha un tresor en una illa. Al cap d’un temps el capità mort i això fa que ell tingui que marxar, i amb l’ajuda del doctor Livesey i en Trelawey i amb el  mariner que és diu John Silver, entre d’altres, lloguen un vaixell i fan un viatge per trobar el tresor. Desprès en Jim s’entera que en Silver també vol el tresor i els tripulants  es divideixen, i el primer que hi arribi es queda amb el tresor. Aixi doncs que en Silver va agafar a tots els que anavenen contra d’ell menys a en Jim que es va escapar. Quan va tornar els seus amics ja no hi eren , en Silver els havia deixat escapar a canvi de l mapa. però  quan ell hi va anar el tresor ja no hi era, en Jim i els seus amics se li havien adelantat. I finalment Silver va quedar empressonat i ells amb el tresor.

Valoració

A mi personalment aquest llibre no m’ha agradat gaire perquè l’he trobat bastant avorrit i no era un d’quells llibres que t’agrada continuar per veure que pas, excepte algun tros, que si que hi havia una mica d’intriga. En general l’he trobat avorrit.

Recomenació

Jo aquest llibre el recomenaría a les persones que els hi agrada això de pirates i de buscar tresors… També a persones majors de 14 anys.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: