LES AVENTURES DE SHERLOCK HOLMES (I)

1 12 2012

Autor: Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930).
Editorial: Els llibres de Glauco. Col·Lecció L’Arcà.

Resum: En aquest llibre s’hi recullen sis històries diferents.
1. Un escàndol a Bohèmia.
Des de el seu casament el Doctor Watson s’havia reintegrat com a metge i només seguia els afers del seu bon amics Sherlock Holmes a través de la premsa diària. Però un dia després de visitar un pacient, va passar per Backer Street, domicili de Sherlock Holmes, i va fer sonar la campaneta de la porta. Va trobar el seu bon amic immers al mig d’un cas. Tot i anar d’incògnit van saber que el client era el Rei hereu de Bohèmia. Aquest volia recuperar una fotografia una mica compromesa amb una dona. Al final no al recupera, però sap que el seu secret està segur.
2. La lliga dels caps de panotxa
El senyor Jabez Wilson, animat per el seu ajudant en Vincent Spaulding es va presentar a l’anunci d’un diari on es deia, que hi havia una vacant “a la lliga dels caps de panotxa”. Al tenir els cabells rojos el van escollir. Va resultar ser tot una enganyifa per allunyar el Sr. Wilson del seu negoci. El seu ajudant i una altra persona volien robar al “City and Sububan Bank”, que estava al cantó del negoci.
3. Un cas d’identitat.
La Senyoreta Mary Sutherland, va requerir els serveis de Sherlock Holmes per trobar una persona, el Sr. Hosmer Angel. Aquest sentor no existia, era el pedestre de la noia que es va disfressar per enamorar-la, i que no es fixes en ningú més. Mary Sutherland, tenia una bona renda del seu difunt pare. La seva mare i el pedestre volien viure d’ella.
4. El misteri de la Vall de Boscombe.
James McCarthy fou culpat de la mort del seu pare, a la llacuna de Boscombe. Tot i que ell deia que era innocent, totes les proves el senyalaven a ell. Només una persona el creia innocent, era Alice Turnes, filla d’un “amic” del seu pare. Va ser qui va avisar a Sherlock Holmes perquè descobrís la veritat. Al final James McCarthy fou absolt per diferents proves que va trobar Holmes. El que no va saber mai Alice Turner, era que el culpable de la mort del Sr. McCarthy fou el seu pare, cansat que aquest li fes xantatge per coses del passat.
5. Els cinc pinyols de taronja.
John Openshaw requereix els serveis e Sherlock Holmes. Primer el seu oncle i després el seu pare van ser trobats morts al cap d’uns dies de rebre una carta amb cinc pinyols de taronja. Ara és ell el que ha rebut una carta amb cinc pinyols i les lletres K.K.K. i té por per la seva vida. Abans que Sherlock Holmes comenci a investigar John Openshaw, és trobat mort. Al final Holmes descobreix que tot és obra del Ku Klux Klan, per el passat e l’oncle de John Openshaw, a Amèrica.
6. L’home del llavi tort.
Sherlock Holmes i Watson es troben per casualitat en un lloc, ocupat normalment per gent enganxada a l’opi i d’altres drogues. Holmes està investigant la desaparició d’un home, el Sr. Neville St. Clair, i li demana a Watson si el pot ajudar. El que descobreixen és que, el Sr. Neville es dedica a fer de captaire perquè guanya més diners que treballant. Provoca la desaparició perquè la seva família no sap a què es dedica i té por que el descobreixin.

Recomanació: Recomano aquest llibre que li agradin les històries policiaques i de investigació. I als que tinguin ganes de passar una estona ben entretinguda.

Valoració: És un llibre de bon llegir, no cansa ja que sempre estas pendent del que passarà a la història.

Nom: Gerard Soler
Curs: 4t B ESO

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: