ESTUDI EN ESCARLATA

1 12 2012

Títol: Estudi en Escarlata

Autor: Sir Arthur Conan Doyle

Editorial: L’arcà

Any d’edició: 1ª Edició juliol de 1984 – 11ª Edició febrer de 2005

D’on he tret el llibre?

El llibre l’he tret de la Biblioteca de Sant Gregori. N’hi havia molts per llegir i el que més hem va cridar l’atenció va ser aquest. Em va cridar l’atenció per el fet de que és de Sherlock Holmes i m’agraden molt els seus casos.

Resum del llibre:

El llibre Estudi en Escarlata està principalment narrat per el doctor Watson, que ens explica com Sherlock Holmes, el seu company de pis, resol un cas que en el seu moment els altres detectius no van poder resoldre. El llibre comença que el doctor Watson arriba a Londres i va en busca de algú amb qui compartir pis. Després de buscar bastant va trobar a un senyor anomenat Sherlock Holmes, un home que és detectiu. A el doctor li impressionen molt les deduccions de Sherlock Holmes sobre algunes coses. Un dia es produeix un crim on el doctor Watson i Sherlock Holmes hi acudeixen. Un cop són al lloc del crim, Holmes comença a buscar pistes i a fer preguntes sense perdre el temps. Al mati següent, en Holmes segueix durant bastanta estona a un home anomenat Jefferson Hope. Holmes té el pressentiment de que aquest home oculta alguna cosa, i fins i tot arriba a pensar que pot ser ell l’assassí. Holmes segueix buscant pistes pel seu compte. Molts altres detectius també en busquen però no saben que les seves no són del tot certes. Més endavant es va produir una altre mort, que va fer que Holmes pogués seguir buscant pistes i encaixar les que tenia desencaixades. Un cop tenia totes les seves pistes, va enviar una carta falsa a Jefferson Hope per trobar-se amb ell al pis 221 B de Baker Street. Un cop el va tenir allà va sortir de una habitació amb en Watson i uns detectius més. Holmes el va detindré sense que se’n enteres. Jefferson Hope va afirmar que ell era l’assassí. Finalment, va venir la policia se’l va emportar i va fer declaració. El doctor Watson meravellat de les deduccions de Holmes, va començar a preguntar-li com podia ser que ho sàpigues i com havia arribat a aquella conclusió, i tot el que Holmes va dir, va ser exactament el que Jefferson Hope havia explicat a la policia.

Valoració del llibre:

A mi personalment és un llibre que m’ha agradat ja que no és el primer que llegeixo de els casos de Sharlok Holmes. Aquest llibre el que té de bo, és que no el pots deixar de llegir perquè cada vegada et deixa amb més intriga i amb més ganes de saber el final i saber com acaba tot.

Recomanació del llibre:

Jo recomano Estudi de Escarlata a aquelles persones que no els hi agrada gaire llegir i que veritablement necessiten un llibre que els enganxi per poder continuar lleguin-lo i no deixar el llibre a mitges. També el recomano a persones que els hi encanti el misteri, la deducció i tot el que engloba el tema de detectius i crims.

Susana Reina Sáncez
4rt B

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: