Cançó de Nadal

1 12 2012

El llibre que he llegit pel primer trimestre és Cançó de Nadal, de Charles Dickens, escrit el 1843.

És un llibre en part realista, ja que apart del tros dels fantasmes, la resta de la història és totalment possible, també té un rerefons de crítica social quan descriu la situació en que l’amo tracta al deu subordinat i en tota la novel•la en general. De la novel•la també se’n extreu una lliçó moral.

Ebenezer Scrooge és un home avar que té esclavitzar a un treballador, que és pare i té un bon cor. La nit de Nadal, al senyor Scrooge se li apareixen 3 fantasmes. El primer el porta a la seva infantesa perquè recordi els seus Nadals. El segon fantasma l’apropa a la casa del seu treballador, on malgrat la pobresa, l’amor és l’amo i senyor de les festes. El tercer fantasma l’acompanya perquè vegi el dia de la seva mort, quan veu que ningú el plora, si no que se’n alegren. Al veure tot això, el senyor Scrooge decideix canviar el seu caràcter, auxilia la família del treballador i recupera l’esperit nadalenc.

A mi, el llibre no m’ha desagradat, però he de reconèixer que en alguns casos se’m ha fet pesat. Trobo que és un llibre carregós, però l’argument m’ha agradat prou com per seguir llegint-lo.

Jo recomano aquest llibre a aquells lectors que no els fa mandra llegir, que els agradin els detalls i els finals feliços, perquè crec que us agradarà.

Enric Sansalvador i Boadas

4rt d’ESO A

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: