AMOR I AMISTAT

1 12 2012

Títol: Amor i Amistat

Autor: Jane Austin

Moviment literari al qual pertany: característiques principals

Jane Austen va pertànyer al moviment literari del romanticisme. L’expansió del Romanticisme va renovar i enriquir el llenguatge i l’estil del neoclassicisme, també va ser una reacció contra la il·lustració i el Neoclassicisme, anteposava: la major importància del sentiment abans que la raó, la tendència nacionalista de cada país, el liberalisme en contraposició del despotisme il·lustrat, l’originalitat en contra la tradició grecollatina, la creativitat davant la imitació neoclàssica i l’obra imperfecta, inacabada i oberta en lloc de la obra perfecta, conclosa i tancada.

 Resum del llibre:

Aquest llibre esta format per dues petites històries. A la primera “Amor i Amistat” la protagonista és una senyora anomenada Laura, la qual, a petició de la seva amiga Isabel, li envia cartes a la filla d’aquesta, la Marianne, per tal de que ella coneixi totes les desgràcies que li han passat al llarg de la vida. Des de la mort dels seus pares fins a la mort del seu marit Edward i de la seva amiga de l’ànima, la Sophia.

A la segona història “Les tres germanes”, les protagonistes són tres noies: la Mery, la Sophia i la Georgiana que envien cartes a les seves amigues demanant opinió sobre la situació en què es troben. Es tracta de la preposició de matrimoni del Sr. Watts a la Mery el qual, deixant a part la seva fortuna, no té cap qualitat ni física ni de caràcter. Així que el problema és la resposta que li dóna la Mery a la seva preposició de matrimoni, tinguent en compte que si ella el rebutja, el senyor Watts farà la mateixa proposta a les seves germanes, i en cas de que la resposta també fos negativa es dirigiria a les germanes Dutton.

 Valoració:

El llibre m’ha agradat bastant perquè són dues històries diferents però amb els mateixos temes, amor i amistat. Tot hi que són historietes molt curtes, la última té una finalitat: no facis mai una cosa pel simple fet de ser millor que els altres, fes-ho perquè realment t’agradi i et faci feliç a tu.

 Recomanació:

Recomano aquest llibre a les persones que els hi agradin les novel·les d’amor tot hi que aquest llibre és diferent, ja que enfoca l’amor d’una altre manera juntament amb l’amistat.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: