Els jocs de la fam (trilogia)

13 09 2012

Títol: Els jocs de la fam

Autor: Suzanne Collins

Editorial: Estrella Polar

Any d’edició: 2010

D’on he tret el llibre?

N’havia sentit molt bones crítiques i vaig decidir de llegir-me el primer llibre durant l’estiu, de manera que la meva mare me’l va comprar. Un cop hem vaig llegir el primer, necessitava saber com continuava la història i per això hem vaig comprar la resta de la trilogia.

Resum del llibre:

ELS JOCS DE LA FAM

La Katniss Everdeen és una noia de 16 anys que viu al Districte 12, al Panem, que és troba sota el poder del Capitoli. Aquest, cada any, organitza els Jocs de la Fam, en que 24 tributs, nois i noies d’entre 12 i 18 anys, s’enfronten fins que només quedi un únic supervivent. El dia de l’elecció dels tributs, feta per sorteig, surt elegida la Prim, la germana petita de la Katniss. Aquesta es presenta voluntària per protegir-la, i es dirigeix cap a l’arena juntament amb l’altre elegit, en Peeta Mellark, el fill del flequer que un cop va salvar-li la vida. En les entrevistes anteriors als Jocs, aquest declara el seu amor per la Katniss, i tot i que de moment ella no sent el mateix, organitzen la història dels “amants condemnats” del districte 12. Un cop començats els jocs, quan ja només queden tres supervivents, anuncien que hi podran haver dos guanyadors, sempre que siguin del mateix districte. La Katniss decideix unir-se a en Peeta, però quan en Cato, l’altre tribut que quedava viu, també mor, tornen a canviar les regles anunciant que només hi haurà un guanyador. Com que amb el temps que portaven junts, la Katniss també comença a sentir alguna cosa per en Peeta, es veuen incapaços de matar-se entre ells, i decideixen menjar-se unes baies que els mataran als dos. Els jutges dels jocs, els aturen abans que se les mengin, i els declaren vencedors als dos. Tot i això, el Capitoli s’ha pres aquest acte com un insult al seu poder i no queda satisfet, de manera que s’inicien unes rebel·lions, que es veuran al segon llibre de la trilogia.

ELS JOCS DE LA FAM II: EN FLAMES

La Katniss i en Peeta tornen sans i estalvis al districte 12, i s’instal·len a Ciutat Victòria, una urbanització construïda expressament pels vencedors dels jocs, per viure una vida tranquil·la i sense preocupacions. Però això no és podrà complir, ja que per la 75a edició dels Jocs de la Fam, el Capitoli organitza l’Extinció Especial, i aquest any, es declara que els tributs hauran de ser elegits d’entre els vencedors d’altres anys, de manera que tant la Katniss com en Peeta tornen a participar als jocs. Allà s’ajunten amb en Finnick, la Johanna, la Wiress i en Beetee. Gràcies a la Wiress descobreixen que l’arena és un rellotge, i que a cada franja horària hi apareix una amenaça, de manera que les aconsegueixen evitar. En Beetee pensa en un pla per aconseguir eliminar la resta de tributs vius, però la cosa no surt bé i acaben fent explotar l’arena. Quan es pensa que ja es morirà, la Katniss és rescatada per un hovercraft, on hi troba en Gale, el seu millor amic, i en Haymitch, el seu mentor. L’hovercraft també ha rescatat a en Finnick i en Beetee, però en Peeta ha estat segrestat pel capitoli. A més es troba amb la mala notícia que el districte 12 ha estat destruït i que molts dels altres districtes s’estan rebel·lant , de manera que es dirigeixen cap al 13, per començar una nova vida sota terra, i per emprendre la revolució contra el Capitoli.

ELS JOCS DE LA FAM III: L’OCELL DE LA REVOLTA

La Katniss comença una nova vida al districte 13 amb la seva família i la resta de supervivents d’altres districtes. Tot i això, troba a faltar massa a en Peeta, de manera que es programa una missió per rescatar-lo de les mans del Capitoli. Tot i l’èxit del rescat, les coses no són com semblaven, ja que se l’hi ha practicat una tortura psicològica, de manera que odia a la Katniss fins al punt de voler-la matar. Al mateix temps, els rebels es van fent amb el poder de tots els districtes i només els hi falta conquerir el Capitoli per quedar-se amb el poder de tot Panem. Es fa una última missió, amb un grup de soldats entre els quals hi ha en Gale, en Finnick, en Peeta i la Katniss, de manera que es fan amb el control del Capitoli. Les coses van canviant entre en Peeta i la Katniss i poden tornar a viure a Ciutat Victòria, al districte 12.

Valoració del llibre:

Penso que són els millors tres llibres que m’he llegit mai, tot i que no sabria dir quin dels tres m’ha agradat més. En tot moment et sents dins de la història, i la manera en que narra fa que sempre tinguis ganes de saber que passa. A més descriu les situacions en cada moment molt detalladament, de manera que es molt fàcil d’imaginar els paisatges i fa que t’acabis enamorant dels personatges. A més, he vist la pel·lícula, i tot i que és molt bona, penso que el llibre li dona mil voltes.

Recomanació del llibre:

Recomano aquesta trilogia a qualsevol persona, tot i que agradarà més a adolescents, ja que és literatura juvenil. A més, no es fan gens llargs ja que t’enganxen des del començament. Els recomano a la gent que li agradin els llibres d’aventures, i tot i que puguin semblar una mica fantàstics, els considero més realistes, ja que narren un possible futur, en que sembla que la gent visqui al passat. En fi, penso que són uns llibres que val la pena de llegir.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: