El presoner del cel.

12 09 2012

Títol del llibre:  El presoner del cel

Autor:  Carlos Ruiz Zafón

Editorial: Planeta

Any edició: La primera edició es va treure al 2011.

Aquest llibre l’he pogut obtenir a la biblioteca Emília Xargay com a préstec.

El presoner del cel l’he triat per que em va semblar interesant, i també em va fer una petita recomanació una amic, que jo mateix li vaig demanar si mel recomanava.

Resum:

Aquesta magnifica novel·la, per mi aventura, comença en una llibreria de l’antiga Barcelona després de la guerra. La llibreria està a càrrec d’un senyor anomenat Sempere, el seu fill, Daniel, i un amic, Fermin. Un bon dia, quan només es trobava a la llibreria en Daniel, un home entra a la llibreria, aquest compra un llibre compra un llibre i li fa una dedicatòria, més tard li entrega a Daniel. Ell veu que la dedicatòria va dedicada al seu amic. A partir d’aquí el seu millor amic, Fermin, li ha d’explicar tota la seva historia.

Fermin, havia estat a la presó del Castell de Montjuic, allà varen passar un seguit de coses, es va trobar amb un escriptor, que més tard l’ajudaria a escapar d’allà. Aquest escriptor l’anomenaven “el Presoner del Cel” perquè deien que estava tocat de l’ala. Fermin va aconseguir escapar-se d’allà fent-se passar per mort, més tard hauria de marxar de Barcelona. Un cop va tornar va anar a apropant-se a la família Sempere, ja que el escriptor, Dani, li va demanar que els cuides.

Fermin, teòricament el van donar per mort, per tan ell no existia, i es volia casar amb la seva estimada Bernarda, gràcies a en Daniel, van aconseguir posar en el seu expedient uns documents que certificaven la seva existència així evitar problemes amb l’estat.

L’historia acaba una mica oberta per par d’en Daniel, que comença la seva vida.

(Vull aclarir que passen molts de fets entre mig de tot això, he posat lo més rellevant per la meva part, i crec que és millor que llegir-se aquest llibre i endinsar-se en una aventura magnifica.)

Valoració:

M’ha agradat molt la manera en que Zafón relata aquest llibre, és un llibre que té bastanta intriga i a mi això m’agrada molt. Durant el període que he llegit el llibre, he pogut gaudir d’una bona estona, i també m’ha incitat a voler llegir els pròxims 2 llibres.

Recomanació: 

Bàsicament vull recomanar aquest llibre a tots els lectors, és un llibre que vulguis o no es agradable de llegir, i no t’avorreixes en cap moment, i t’enganxa des de el principi. La manera en la que esta estructurada facilita la lectura. Sobre tot aquest llibre va per la gent que li agrada la intriga i aprendre una mica de les coses del passat, en aquest cas de la Barcelona de la post-guerra.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: