ELS JOCS DE LA FAM

13 06 2012

Image

Títol: Els jocs de la fam

Autor: Suzanne Collins

Editorial: Cercle de Lectors

Resum:

Els Jocs de la Fam és una novel·la que narra com una víctima de l’opressió econòmica fa tot i més per sobreviure en la pobre societat en la que es troba. Katniss Everdeen, una noia de setze, que viu al districte 12, l’àrea minera de Panem, es troba sota el control absolut del Capitoli. El Capitoli organitza els Jocs de la Fam, periòdicament, ho fa cada any. En aquests Jocs es tracta de matar per sobreviure, ja que només pot quedar un  guanyador. S’hi escullen vint-i-quatre participants dels dotze districtes del país. Qui acaba últim rep una grandíssima recompensa, després d’haver estat en directe en cada televisió i a cada casa d’aquells qui s’ho podien permetre. En aquesta competició només hi podia participar joves d’entre dotze i divuit anys, mitjançant unes paperetes a on automàticament de complir l’edat, t’hi trobaves. En el primer llibre, per mala sort, la germana petita de la protagonista, Prim Everdeen amb dotze anys, surt escollida pels Jocs. En sentir això, la germana adopta una actitud protectora i s’ofereix voluntària. Cosa que anima l’ambient. Una vegada als Jocs, després de fugir, de buscar aliment, refugi, foc, i finalment, assassinar amb ajut de la seva habilitat amb l’arc, ja només queden tres a les arenes. I, com al públic, des de casa seva, li encanta veure l’espectacle, el Capitoli canvia la norma de que només pugui haver un finalista. Ara poden haver-hi dos, però si són del mateix districte, llavors s’associen Peeta i ella. Una cop units i mort  la resta, tornen a canviar la norma. Tornarà doncs a haver-hi un guanyador. Com es veien incapaços de matar-se entre ells, decidiren prendre’s unes baies tòxiques amb les que aconseguien la mort. En veure això, el Capitoli, els accepta a tots dos, però no de bona manera. Ara estan enfadats i això farà que hi hagi una rebel·lió, que la veiem al segon llibre, anomenat Els jocs de la fam – En flames.

 

Valoració:

Considero que aquesta novel·la és una gran crítica a una societat que presenta característiques similars a les que cegament ens dirigim, a on és visible l’egoisme ètic i la manca de moral. Em crida l’atenció que parli del futur i sembli que vagi al passat, vull dir, que arribi a aquest extrem.

 

Recomanació:

Recomano aquest llibre a qualsevol. Crec que si el comenceu, no parareu. Trobo que és de fàcil comprensió, interessant i adictiu.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: