EL LLORO QUE PARLAVA MASSA

13 06 2012

Títol: Berta Mir detectiu “El lloro que parlava massa”.
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Editorial: Estrella polar “VOSTOK”.
Any d’edició: 2011 SANT JORDI 2012

Resum del llibre:
La Berta Mir, és una noia de 18 anys. S’ha hagut de fer càrrec de l’agència de detectius del seu pare, després que aquest patis un accident i quedés invàlid al llit.
Un dia es presenta a l’agència una senyora gran sol•licitant els seus serveis. És la Clàudia Parets, viuda de Dalmau, a la qual li han robat en Maurici, el seu lloro, més ben dit un guacamai de Spix. En Maurici és d’una espècie amb perill d’extinció i la Clàudia Parets, l’ha comprat il•legalment; ha pegat per ell 90.000 euros. La Berta accepte buscar-l’ho això si com ajudant del detectiu Mir, el seu pare, que ella diu treballa al ombra per no ser reconegut. La Clàudia Parets li dona 3.00 euros a compte per despeses i si troben en Maurici, diu que els donarà 10.000 euros. Per començar, la Berta s’informa sobre tota la gent que envolta la seva clienta, família, amics, servei. També de la persona que li va vendre a en Maurici, l’Àngel Miralles, que té una botiga d’animals. Quan la Berta decideix anar a la casa d’Àngel Miralles per parlar amb ell sobre el cas, el troba mort. Mira el contestador del telèfon i sent un missatge que ha deixat en Plàcido, nebot de la Clàudia Paret. Llavors va trucar un amic que és policia, l’Alfred Sanllehí, que l’ajudarà molt.
La Berta compagina la feina de detectiu amb la seva afició, la música. Toca en un grup, amb l’Ivan, en Lucas, en Marc i la Sandra, i ho fan força bé. Fins i tot els hi ha sortit anar a tocar un cap de setmana a una discoteca nova de Cadaqués. Però abans intenta parlar amb totes les persones relacionades amb la Clàudia, perquè sospita que algú proper a ella està relacionat amb el robatori d’en Maurici. Investigant es troba amb els draps bruts de la família, però a més descobreix que els que necessiten diners Són En Manel, el nebot de la Clàudia i en Plàcido, el nebot. Ells són els que han robat en Maurici i l’han donat a l’Àngel Miralles perquè els tornès a vendre i així obtenir els diners que necessiten però maten l’Àngel Miralles abans que els i pogués donar. La Berta entra a la propietat d’en Baptiste Clochard, un traficant d’animals. Allà s’assabenta que és ell qui a fet matar l’Àngel Miralles. La descobreixen, l’agafen i apunt estan de matar-la, però per sort la policia ja estava vigilant la finca d’en Clochard i l’acaben agafant.
La Berta se’n va a parlar amb en Plàcido per saber a qui han acabat venent en Maurici i llavors de cop se n’adona, “la Meritxell Robert” una intima amiga de la Clàudia. Tenen una relació d’amor i odi, per veure qui té més que l’altre i a més, també li agraden els animals exòtics.
La Berta va a casa de la Meritxell Robert i allà troba en Maurici.

Valoració personal: Aquest llibre tracte sobre un tema d’investigació, és una lectura molt distreta i fàcil de llegir. M’ha agradat molt perquè m’agraden els temes d’investigació i misteris.

Recomanació del llibre: Recomano aquest llibre a tothom que llegeixi i que i agradin les novel•les policíaques.

Gerard Soler
3rB

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: