S’acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes

12 06 2012

Títol: S’acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes

Autor: Dolors Garcia i Cornellà

Editorial: Estrella Polar

Col·lecció: Columna Jove

Any d’edició: 2011

D’on he tret aquest llibre?

Aquest llibre el vaig anar a comprar a la “Llibreria 22”, a Girona.

Premis: Premi Ramon Muntaner 2011

Resum del llibre:

Aquest llibre va d’un grup d’alumnes de 15 anys que al 8 de Març van al institut, però han de tornar a casa seva per culpa d’una nevada. Quan faltava poc per deixar tots els alumnes a casa seva, el transport escolar es queda encallat a la carretera per culpa de l’accés de neu. En a l’autobús hi havia la Gisbet, la protagonista, el noi que l’hi agrada, la noia que l’hi fa més ràbia de l’institut i 2 nois més i la monitora i el conductor. De cop i volta, el pare d’una nena que anava a la seva classe els va guiar fins a casa seva, era un mas molt gran i els varen acollir. Mentre es canviaven de roba i s’eixugaven vora del foc, va anar arribant el pare de la noia del mas anava portant més gent a la casa. Cap a molt tard, va arribar el noi de can miralles, el del mas de davant, amb el seu pare difunt, es veu que no tenien lloc on deixar-lo perquè els de l’incinerari no havien pogut emportar-se’l. L’àvia del mas de la noia es va posar molt enrabiada perquè havien deixat entrar aquell home difunt al seu mas, ja que quan era jove, l’àvia tenia un xicot i hi havia un noi que estava ben enamorat per a la l’àvia, i per gelosia, un dia va matar el seu xicot, i des d’aquell dia, l’àvia no els ha perdonat mai. Mentre tot va passant, la Gisbet fa un video-diari, ja que la professora de Català els hi havia encomanat un treball amb les seves memòries gravades. Durant tota aquesta història hi ha petites historietes d’amor i desamor i històries perdudes que es tornen a recordar.

Valoració personal del llibre:

Aquest llibre és molt interessant, ja que no para d’haver petites històries que en fan una de gran. També el final em va sorprendre mol, ja que no te l’esperes.

Tot i que és un llibre que m’ha agradat, hi ha alguns capítols que no els he entès gaire.

Recomanacions:

Jo recomano aquest llibre a les persones que els hi agradin els llibre d’intriga, d’amor i de llibres realista, ja que aquest està basat a la nevada de fa dos anys a Catalunya.

 

Maria Florido Mesas

3r ESO-A

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: