Memòria d’uns ulls pintats

12 06 2012

Lluís Llach

Editorial Empúries

2012

Aquest llibre  l’he comprat.

He triat aquest llibre perquè m’ha cridat molt l’atenció l’autor. Ja que en Lluís Llach es un compositor de música catalana i es estrany que faci un llibre que no està relacionat amb música. També l’he triat perquè la meva mare me’l va recomanar i com que es de nova edició el vaig elegir.

 

Al principi del llibre ens explica com va ser la infància d’en Germinal  a la Barceloneta amb la seva colla d’ amics (la Joana, la Mireia i en David) i ens explica varies anècdotes de com era  la seva vida de jove, els seus amors, com va descobrir que li agradaven els nois…  Al principi agafa un trauma i no ho vol acceptar que es gay; però després es va enamorant d’en David i es declara i al final acaben junts. I entre ells es deien amic amat.

Quan esclata la guerra civil s’han de separar ja que en Germinal a d’anar a la batalla de l’Ebre i en David va ha una caserna  ja que té una malaltia degenerativa i fa una mili adaptada. Però allà   li van fer passar un calvari ja que es reien d’ell, l’apallissaven i maltractaven.

Quan en Germinal torna cap a la Barceloneta es troba que la Mireia havia marxat a l’Argentina, les cases estaven bombardejades, el seu pare estava ferit greu i la mare d’en David  està sola.

Com que el seu pare està molt malalt tota la família s’exilia a França però després en Germinal torna per  buscar en David. Quan el troba, en un manicomi a Tarragona, l’ajuda a rehabilitar-se i aconsegueixen ser tan amics com abans i tornar-se a enamorar.

Però un dia van fer una inauguració en aquell manicomi on estava en David i que en Germinal no podia assistir. En aquella inauguració en David es va trobar amb una de les persones que el va maltractar quan estava a la caserna  i per això el va intentar matar, sense èxit, ja que el que va aconseguir es que el matessin a ell.

Finalment, quan en Germinal torna al manicomi per veure com està en David li diuen  la gran noticia i ell molt trist se’n va.

Al cap d’un temps, quan estava en un bar de mala mort, es troba amb el mal tractador d’en David i trama una venjança. Es fa passar per una dona i quan ja estaven a l’habitació, en Germinal, el va matar .

Finalment, les autoritats ho encobreixen  tot ja que no volen que ho sàpiga   ningú.

 

M’ha semblat un llibre molt interessant tot i que al principi m’ha costat una mica d’entendre’l  ja que en el primer i l’últim capítol del llibre tenim dos narradors; en Germinal (l’entrevistat) i en Lluís ( l’entrevistador). També penso que al principi es bastant difícil enganxar-se a aquest llibre perquè la manera amb la que els personatges parlen o com és narra es en un dialecte que no estic acostumada.Aquesta novel·la m’ha ensenyat coses sobre la guerra civil  mirades des de una perspectiva diferent.

 

Recomano-ho aquest llibre a totes les persones que els hi agradi llegir novel·les amb fets històrics importants.També ho recomano a la gent li agraden les novel·les realistes.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: