Bon cop de Falç!

12 06 2012

Títol: Bon cop de Falç

Autor: Ramon Gasch Pou i Andreu Gonzàlez

Editorial: Columna

Any d’edició: 2012

D’on he tret aquest llibre?

De una llibreria ( no recordo el nom )

Premis: Premi Nèstor Luján de novel·la Històrica

Resum del llibre:

El llibre tracta sobre la guerra dels segadors. Un pagès ben estant, Joan Martí té una masia on sega i cuida del bestiar. Un dia apareixen unes tropes comnadades per el tinen García Irízar. 6 homes es queden a casa seva. Ell té una esposa, Maria.  Un dia es lleva per la nit i va a veure a la Maria per la nit i escolta uns sorolls dels xais. Va veure que eren 2 soldats, un sergent i un “soldado raso”. Estaven degollant als xais i el van amenaçar de mort. Va agafar una falç i els hi va tallar el cap. En Joan va anar a Barcelona i va ajudar a resistir un atac on es va trobar amb el tinent Garcia amagat per una mascara i va afrontar un combat amb en en Joan on va sortit ferit però va fugir. El seu germa Míquel li va portar males noticies. La seva dona i la seva germana mortes, la casa saquejada i cremada, i el bestiar mort. Es va venjar de un home que el va vendre. se’n van anar a Barcelona i a Cambrils a resistir un altre cop. Van continuar ajudant a gent necessitada i a resistir les terres catalanes. Quan va tornar a casa es va trobar amb el Tinent Garcia que havia agafat a la seva família i va fer que va rebre. També estava un dels amics que el van acompanya moribund, en Magí. Al final algú dispara al front del tinent però en Joan veu un home que creu que és el seu germà però la seva família veu que és ell i mira la seva mà i troba la pistola a la mà fumejant. 


 

 

 

Valoració personal del llibre:

Aquest llibre me ha agradat perquè la història m’agrada i m’ha servit per ampliar informació i aprens com són les sensacions en un camp de combat o simplement una venjança i sofriment de una persona per haver-lo traicionat.

Recomanacions:

Jo recomano aquest llibre a la gent que l’interessi una història sobre la guerra dels segadors o simplement història catalana .

 

Xavier Talavera 3D

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: