JOC BRUT

28 03 2012

Títol: Joc Brut.

Autor: Manuel de Pedrolo.

Editorial: Edicions 62.

Any d’edició: La primera edició va ser a l’any 1965, però el llibre que m’he llegit jo era la segona edició publicada a l’any 1975.

La intenció que jo tenia era comprar-me el llibre ja que m’agrada més tenir-los a casa però a les botigues que vaig anar no el tenien i doncs finalment vaig decidir anar a la biblioteca pública de Girona.

Triar aquest llibre no em va portar gaire temps, ja que després de fer una ullada a tots els articles dels que em semblaven més interessants aquest va ser el que més em va cridar l’atenció. El comentari que havia fet la Gemma Estiu em va semblar que era just el que buscava. A més me’l havien recomanat feia temps però no havia tingut l’oportunitat de llegir-lo.

Aquí teniu l’enllaç del comentari de la Gemma fet al maig del 2011 “https://nxifra.wordpress.com/2011/05/30/joc-brut-manuel-de-pedrolo/

Després de llegir el llibre puc dir que la seva valoració es totalment correcta, ja que és un llibre interessant i entretingut com ella ens diu. També te raó quan ens diu que si pares de llegir-la perds el fil, com qualsevol novel·la d’intriga.

Argument i valoració personal:

Aquesta novel·la passa a la ciutat de Barcelona on un noi anomenat Xavier s’enamora a primera vista d’una noia de molt bon veure, la Juna. Estan a la parada d’autobús i les cames de la noia fan que en Xavier no pugui deixar-la de mirar, i la comenci a desitjar i vulgui saber més coses d’ella. Aquesta al principi no li fa gaire cas fins que en Xavier es fa tant pesat que aconsegueix una cita amb ella. A partir d’aquell dia cada dissabte queden d’amagat. La Juna es comporta de manera molt estranya amb ell, accepta que també sent el mateix però en canvi se la veu molt simple, com si no tingues cap sentiment cap a ell, tot i així el va provocant i li va seguin el fil.

Quan en Xavier ja està bojament enamorat, la Juna li diu que no poden seguir junts ja que cap dels dos té suficients diners com per formar una família. I la única solució que veu ella és que en Xavier s’encarregui de matar a el seu oncle, que és l’únic que te diners a la seva família i l’únic que els pot deixar una bona herència. Al principi no s’ho pren gens bé, no li agrada l’idea, ell no és un assassí, però per l’amor promet fer el que sigui. Com que saben que els policies després de l’assassinat en el primer que sospitaran és en la família decideixen deixar de veure’s durant un temps i així no dubtaran den Xavier, ningú sap que es coneixen.

Arriba el dia en que ha de matar-lo, i ho fa sense pensar-s’ho gaire, simplement per fer feliç a la Juna, seguidament deixa l’arma a la mà de la víctima per crear així una escena de suïcidi. En el moment el plan surt bé, i ningú sospita de res.

Després d’uns sis mesos, que era el temps que havien decidit deixar de veure’s, en Xavier va en el lloc on havien quedat, però ella no apareix. Desesperadament la busca, dia rere dia, però després de pistes s’en adona que tot era mentida, la Juna tenia un amant anomenat Pol, jove advocat. Ella només havia estat amb ell perquè algú li fes la feina bruta de matar l’oncle, per així ella quedar-se amb els diners. Tot el que li havia dit fins aleshores era mentida.

Finalment la troba, es troben en una escena on en Xavier perd el control, però els policies arriben a temps. Resulta que els policies els havien estat vigilant des de feia temps perquè en l’escena del crim havia deixat dos pistes sense adonar-se’n. La Juna ni tan sols és deia així, el seu nom real era Caterina Freixa i tampoc era la neboda del coronel Virós.

Aquest llibre personalment m’ha agradat molt, he trobat que és una novel·la molt interessant, amb un molt bon argument. Jo penso que enganxa molt, i quan ja l’has començat a llegir no pots parar fins acabar-lo, amb molt de misteri i emocions.

Recomanació:

Jo recomano aquest llibre a tothom a qui li agradin les histories d’intriga, misteri i acció i sobretot a tots aquells a qui els i agradi llegir novel·les ràpides però intenses.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: