El cofre del negrer

28 03 2012

EL COFRE DEL NEGRER (Josep Lorman)

Aquest llibre és de l’editorial “vaixell de vapor” i el seu any d’edició va ser el 2000.

Vaig comprar aquest llibre perquè m’agraden els llibres d’aventures i com que la recomanació que vaig llegir deia que era un llibre d’aventures. També vaig decidí triar aquest llibre perquè jo no soc molt de llegir i com que era curt i fàcil de llegir, doncs el vaig triar, però no estic d’acord amb la valoració que vaig llegir perquè en aquella valoració, només explica la part sentimental d’un tall de la historia. No explica res del tresor i tot això.

En Daniel era un jove de 17 anys que estava d’aprenentatge en una drassana i estava tip perquè com que era nou sempre li tocava netejar-ho tot i volia deixar la feina i sempre desitjava ser mariner com el seu pare ho havia sigut. En Daniel era a la taverna i es va asseure al costat d’un home que es deia Marcello i van estar parlant, en sortir de la taverna en Daniel va acompanyar per seguretat l’home on  havia d’anar a dormir. Van estar una estona parlant  i va dir l’home que era mariner  i que era aquí perquè el vaixell Aurora seria aquí uns quants dies. En Daniel ja que ell volia ser mariner li va dir que si podia viatjar amb ells. Finalment li van dir que sí que podia viatjar i després d’uns dies va marxar de Barcelona i va anar amb el vaixell de l’Aurora arreu del món. En arribar a Liverpool, en Daniel es va trobar un home gran i van estar parlant i li va explicar les aventures que va tindre com a mariner i li va explicar que en una illa hi ha un tresor sota l’aigua. Finalment el vaixell Aurora va arriba a l’illa d’Elobey i en Daniel, Nelo i Marcello eren els que tenien planejat anar a buscar el tresor però es van trobar que uns anglesos també l’estaven buscant i després d’ uns dies es van trobar les barques que utilitzaven per anar-hi  trencades  i la dels anglesos cremada i es van culpar mútuament. Finalment van descobrir qui havia sigut: era el miner, el pilot i el Xato el que van fer tot allò perquè els van escoltar al vaixell com planejaven el pla per agafar el tresor i ells no volien que l’aconseguissin per a ells mateixos. Es van barallar i en Miner li va clavar la navalla a en Nelo  sense voler i ell mateix el Miner es va clavar la navalla pel coll i va morir. Van anar al metge i finalment el vaixell de l’Aurora se n’havia d’ anar i en Marcello se’n va anar en el vaixell i en Daniel com un bon amic es va quedar fins que es recuperés o passés alguna cosa amb en Nelo, finalment es va recuperar i van esperar fins al pròxim vaixell que passes per allà per tornar a Barcelona.

El llibre m’ha agradat molt perquè apart d’aventures, també hi havia intriga. Lo únic que no m’ha agradat és el final perquè no se sap què hi ha al tresor.

Recomanaria aquest llibre ala gent que no llegeix gaire i que li agraden els llibres d’aventures. Potser al principi es farà pesat però ja veureu com al final hos haurà agradat.

 

Eduard Colomer

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: