Un home a les fosques

31 03 2011

Autor: Paul Auster

 

August Brill es un home de 72 anys i està en cadira de rodes per un accident que va tenir fa gairebé un any. Viu amb la seva filla des de que va passar això i amb la seva neta que va venir uns mesos mes tard, a l’assassinat del seu xicot.                                                       Cada nit, en Brill, inventa històries per així poder oblidar-se de totes les preocupacions i decepcions que té, i es queda fins tard inventant vida a un altre món.                              Tot el llibre transcorre en una sola nit i la història que s’inventa avui, és la continuació de la d’ahir.

 L’Owen Brick, un home casat, es transportat a un altre mon, el dels pensaments de l’August. Aquest posa al personatge en un forat al qual passa la nit fins que al dia següent el venen a rescatar i a posar-lo al dia. El nou personatge es el sergent Serge, que li dona la missió d’anar a la ciutat de Wellington, i matar a un l’home que està provocant la guerra en aquest mon, l’August Brill. Així que, tot i que està desconcertat pel que li està passant, comença a caminar en direcció a aquesta ciutat desconeguda.                 Aquí li passaran diferents coses que l’ajudaran a comprendre una mica més: primer va a una cafeteria on una noia anomenada Molly Wald, que és un cambrera que li explica una mica la situació i que més tard l’ajudarà deixant que es quedi una nit a casa seva per així poder descansar.                                                                                                                     Abans d’aquesta nit, va haver de dormir en un hotel on es va trobar una antiga amiga seva, un amor del passat, la Virginia.  Aquesta el va portar a casa seva, on li va presentar un home que el va ajudar a tornar al seu món, el món de l’August, el mon “ de veritat”.   Quan va ser aquí, li va explicar a la seva dóna perquè no va tornar a casa durant aquests dos dies, tot i que ella no s’ho va creure que havia de matar algú fins que van venir dos homes a casa seva dient-li que si no ho feia, tot dos moririen. Així que l’Owen va decidir enviar la seva dona a Argentina, on vivien els seus pares perquè estigués protegida. Mentre l’Owen caminava pel carrer, es va trobar amb la Virginia, i tots dos van anar junts amb el cotxe de la noia fins a casa d’aquesta, on van tenir un moment de passió.             La Virginia li va prometre que anirien a casa de l’August a matar-lo, però poc desprès es va delatar i va dir que ella estava de part de l’August.                                                           Al matí següent, quan es van despertar, els van matar a tots dos, perquè els avien descobert.

L’August decideix acabar aquí la història. Ara baixa la seva neta Katya amb la qual parlarà una bona estona sobre l’avia ja morta i el llibre que està escrivint sobre la seva vida. Desprès que aquesta s’adormi, bé la mare de la Katya, la Míriam per preguntar si vol berenar, i per parlar sobre la seva filla i la mort tan dràstica del xicot d’aquesta.           El llibre acaba amb una frase que diu l’avi; mentre l’estrany món avança.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: