EL VIGILANT EN EL CAMP DE SÈGOL

25 03 2011

Títol: EL vigilant en el camp de sègol

Autor: Jerome David Salinger

Traductora: Xavier Benguerel

Editorial: Empúriese

Es tracta d’un noi de 17 anys, anomenat Holden Cauldfield i els dos dies que pasa a Nova York, lloc on aquest jove es va fugar, ja que és incomprès per la societat i fuig del món dels adults, un món que rebutja, intentant protegir la seva infantesa, un territori pur que ja no és el seu. Holden Cauldfield sap que ja s’està fent gran i que no pot deturar aquest procés natural, per això es rebel·la i actua contra l’inevitable pas del temps. Al noi li comencen fent fora del seu institut (Pencey), perquè suspèn totes les assignatures menys anglès, aquí comparteix habitació amb un noi (Stradlater) molt cregut però bon tio, el que passa es que acaben pegant-se perquè aquest s’aprofita de la noia que li agrada (Sally), llavors Holden es canvia d’habitació, a la de un altre noi anomenat Robert Ackley, el qual es molt pesat amb ell i al final decideix agafar les maletes, ja que tampoc el deixa dormir i marxa abans d’hora.

Des d’aquí no té un lloc fixe i degut a tot el que li ha passat comença a fer moltes coses com anar a un bar a prendre copes, després va a un hotel on s’instal.la i sol.licita els serveis d’una prostituta, però acaben pegant-li ja que li cobren més del que era, però va a un pub on treu a ballar a unes noies les més boniques per aprofitar el seu temps. Després vol anar a veure a la seva germana (Phoebe) mentre dorm i aprofita que els seus pares no son a casa, però tornen al moment i el decideix anar a casa del seu professor d’anglés, quin ofereix uns dies a casa seva i mentre està dormint li acarona la cara i ell s’aterroritza tot, llavors li deixa una nota a la seva germana des de la seva escola comentant-li que vol marxar molt lluny de la societat en la que viu i la petita vol anar amb ell i això fa que li prometi que no marxarà mai.

Valoracions: M’ha agradat ja que mostra reaccións dels adolescents i diuen moltes paraulotes les quals fan riure al llegir-ho.

Recomanacions: jo ho aconsello molt ja que és molt entretingut, perquè explica com reaccionen els nens al obrir els ulls i veursin com adolescents i no els agradi el món que els envolta i ajuda a veure’l d’una altra manera.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: