L’any de la serp

14 03 2011

Resum del llibre

Aquest llibre tracta sobre l’història que viu un periodista, l’Oriol Rovira, de Nova York. Allà té un problema amb la mafia, que l’obliga a buscar-se una nova vida a Mèxic, amb l’ajuda de la seva ex xicota. Un cop allà coneix a una noia a la qual maten els mafiosos quan l’objetiu era ell. Després d’aquest entrevanc, no té més remei d’anar a viure a la Xina. Allà coneix a una noia, Yu Ling, la qual acabarà essent la seva xicota. Entre els dos creen un moviment revolucionari i democràtic al qual s’hi apunten molts xinesos i alguns occidentals. Tots ells fan una manifestació a la plaça de Tiananmen. Al final el govern xinès s’en cansa i envia a l’exèrcit a que els fagin fora, si fa falta matant-los. Hi ha una gran matança i al final busquen als caps de la manifestació, dels quals Yu Ling és dels mñes importants. L’Oriol està sempre al seu cosatat, però al final s’han de separar per poder sortir-ne vius, prometen tornar-se a veure. Al cap d’uns mesos es tornen a trobar gràcies a un fotògraf. Aquest els ajuda a escapar-se a canvi de fotografies. Juntament amb ell, un periodista els ajuda a fugir. Al final aconsegueixen escapar i Yu Ling troba a uns amics de la manifestació. Decideixen muntar un vaixell des del qual, a les aigues internacionals, donaran a conèixer a tots els orientals el que va succeir realment en aquella plaça. L’Oriol veu que la noia ja no l’estima tant i que es capfica més en els seus moviments, i decideix tornar a muntar la seva vida  de zero.

Valoració personal

Aquest llibre m’ha agradat molt i trobo que és molt distret, la història que explica està basada en fets reals i l’explica a través d’un noi que té una vida molt difícil, la qual cosa fa que t’intriguis més pel que ha passat.

Recomanació

Recomano aquest llibre a tota la gent que tingui ganes de passar una bona estona llegint i que no es cansi ràpid, ja que té petits trossos que es fan una mica pesats, però en general és molt agradable de llegir.

Dades

Títol: L’any de la serp.

Autor: Miquel Fañanas

Editorial: Columna jove.

Any d’edició: 1990

Imatge del llibre

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: