Romeo i Julieta

25 02 2011

Títol: Romeo i Julieta
Autor: William Shakespeare
Editorial: Vicens Vives
Any: 2006

El llibre, situa la historia a Verona on ens presenten les famílies Capulet i Montagú, les cuals les dos famílies estan enfrontades desde fa temps. Mentre la família Montagú fan una festa de disfresses per anunciar el compromís de Julieta amb Paris, les cuals un grup d’amics les cuals un d’ells era en Romeo, que volia conèixer a Rosalina, la seva promesa. Duran la festa, Julieta i Romeo en veure’s es van enamorar profundamament. Aquella mateixa nit, Romeo estava tant enamorat de Julieta que no va poder evitar de no veure una altre vegada a Julieta, que va escapar-se per veure a Julieta. Desde aquella nit, Julieta i Romeo es van jurar un amor etern i deixar la rivalitat entre les dos famílies. El més ràpid possible, Romeo va decidir d’anar a veure el Fra Llorenç perquè els cases en secret i poder escapar-se junts. Al cap de molt insistir i ell ficant-hi pegues, li va dir que si els casaria. Però el mateix dia de la cerimònia, Tibald, el cosí de Julieta, insultà a Romeo i així Tibald ratà a enfrontar-se contra Romeo a un duel, però la cosa no va acabar bé perquè el millor amic de Romeo, Mercutio, va acabar ficant-se al mig de la baralla i Tibald va acabar matant-lo. I per la ràbia que Romeo portava dins, va anar a buscar a Tibald per matar-lo. Així que per el comportament de Romeo, va ser exiliat a Màntua perquè si el trobaven el càstig seria pitjor, el càstig seria la mort. La ultima nit de Romeo, va ser al costat de Julieta, i desprès va ser quan se’n va anar cap a Màntua. La Julieta i en Romeo estaven molt tristos per la seva separació (d’un temps, perquè ja es tornarien a veure més endavant). La Julieta en enterar-se que el seu pare havia adelentat el casament amb en Paris, ella es va posar histèrica i s’hi va negar profundament, però ella no hi podia fer gran cosa, perquè qui tenia la ultima paraula era el seu pare. La primera reacció de Julieta va ser d’anar a buscar el Fra Llorenç per demanar-li ajuda i ell li va donar una poció per “adormir-se” però amb la mateixa sensació que ella estigues morta, només per un temps, ella va ser així com ho va fer on se l’havia de pendre la nit anterior del casament. Llavors, el Fra Llorenç va ser quan li va enviar un missatge a en Romeo per dir-li que vingués per la Julieta en el moment en que es despertaria, encara que en Romeo no s’havia el seu pla. Així que, en Romeo va tornar allà en el moment que li van dir i en veure que la Julieta estava morta a punt de ser enterrada, ell no va poguer resistir veure que la seva estimada era morta i així doncs ell va fer el mateix i es va treure la vida. Uns dies desprès, ella va despertar però al veure que en Romeo s’havia mort, va decidir fer el mateix que ell perquè poguessin estar una altre vegada junts. Quan les dues famílies van veure els seus cosos morts, van decidir deixar de banda els seus problemes i fer la pau entre les dues famílies.

Crec que és un llibre força complicat, ja que el seu vocabulari es complicat i els seus canvis en escenes també et lien molt.
Jo el recomano a aquelles persones que els hi agrada la lectura, que poden entendre aquest vocabulari i també aquells que els hi interessi els temes aquests de l’amor entre parelles.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: