La rebel·lió dels animals

25 02 2011

Títol: La rebel·lió del animals
Autor: George Orwell
Editorial: labutxaca
Any d’edició: la primera edició de totes va ser l’any 2003, la traduccó en espanyol va ser el juliol del 2007

Resum:

Tot comença en un mas anomenat Piral, Mas Piral. En aquell mas hi vivia el senyor Jones i la seva dona que maltractaven els animals que hi vivien. Una nit el porc savi que li deien el Vell Major va reunir-los a tots els animals al graner principal. Un cop tots dintre el Vell va dir que ja estava fart del homes que eren els enemics i que arribarà una rebel·lió en el que els animals faran fora als humans.
Poc després el Vell Major mort. Uns dies després els animals inesperadament fan la mítica revolució i fan fora al senyor Jones i la seva dona.
A parir d’aquí fan la seva pròpia bandera, els seves lleis i el seu himne. Els lideraran dos nous porc en Snowball (bola de neu) i en Napoleó. Al principi tot anava com la seda, inclús millor que amb en Jones, però a mida que anava passant el temps els dos líders anaven canviant les lleis al seu favor.
Napoleó que tenia als gossos de la seva part, els envia a que facin fora al seu company de poder. Napoleó amb tot el poder que tenia en aquell moment fa una dictadura.
A final tot va acabar com va començar, tots treballaven i passaven gana i només uns pocs gaudien de la visa en el mas. Però i havia un canvi, ara el mas era molt més productiu que mai.

Valoració:

L a veritat es que pensava que aquet llibre seria avorrit i poc interessant però al final quan tel acabes veus que el que pensava abans era un mentirà. És divertit i interessant et fa veure les injustícies que hi ha de una manera senzilla en la que tothom o pot entendre i passes un rato molt bo.

Recomanació:

El recomana a tothom, però sobretot a la gent que els hi agraden els llibres de aventures de animals i a la gent que els hi agrada els conflictes socials i relacionats amb aquests temes.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: