Demà, a les tres de la matinada

25 02 2011

Títol: Demà, a les tres de la matinada

Autor: Pere Calders

Editorial: Edicions 62

Any d’edició: 2001Resum:

“Demà, a les tres de la matinada” és un llibre reflexiu que es compon per set historietes i tres reportatges especials. En ell, Pere Caders narra diferents relats que són divertits i alhora curiosos i que, a més, ens fan reflexionar.

Encara que totes les històries les he trobat interessants, entre les més divertides destacaria Mirades profundes on explica com una dona queda embarassada per una mirada penetrant d’un home desconegut. Amb el seu marit cercaran les respostes a aquest misteri, que plantejaran a un metge que, al principi, els prendrà per bojos.

També m’ha agradat molt Amor gairebé impossible. Parla d’un home que s’enamora d’un quadre amb el rostre d’una bella dama que es troba penjat en un museu. A partir d’aquest moment, cada dia la visitarà, li porta regals i parla amb ella prometent-li la llibertat. Un dia però, s’adona que un altre “fanàtic” està festejant amb la mateixa obra d’art. Enfadat, el protagonista posarà fi a la relació i es barallarà amb el seu contrincant amorós.

Un altre relat curiós és La desaparició de Lerena i Hargis, una història molt misteriosa. En ella, els veïns d’un edifici hauran de resoldre l’enigma de dues noies desaparegudes. En aquest intent evitaran que un boig incendiï tot el barri.

Finalment, destacar El reportatge de l’esbós de la mort, on es parla d’un home que cansat del seu nom, Tomàs Duc i Saplana, se’l canvia per un d’italià: Zigonni Balcatrena. Aquesta decisió desconcertarà i decebrà la seva família. A part, arran d’aquest fet, Tomàs -o més ben dit, Zigonni- perdrà el treball i la seva dona s’enfadarà molt. Al final, només el recolzarà el seu amic.

Valoració personal:

“Demà, a les tres de la matinada” és un llibre molt poc corrent i tots els finals de les històries que el composen són molt oberts. Crec que amb aquesta obra un s’adona del gran potencial de credibilitat de Pere Calders. És diferent a tots els que m’he llegit; està ple d’idees i de comparances humanes molt curioses i sobtades.

Recomanació:

El recomano a tothom qui sigui capaç de valorar una lectura original i gens freqüent. És molt divertit i a més quan comences no pots deixar-lo!

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: