28 01 2011

EL JOC DE LA GUINEU

Xavier Hernàndez Ventosa
ANTAVIANA NOVA

Uns nens i nenes d’un col•legi, s’instal•len uns dies a la casa de colònies de Cal Rei, el municipi de Santa Maria del Camí. Els monitors els hi han explicat un joc que durarà tots els dies que estaran aquí: Consisteix en que algú dels alumnes, serà la guineu hi haurà de anar deixant deu “ges” per tota la casa i per fora. Qui sàpiga qui és la guineu i sigui veritat, ha guanyat però sense una “ge” no pots declarar-la. A dalt de la casa, hi ha una esplanada amb un cementiri i una església destrossats. En el cementiri, els taüts estan escampades per terra i hi ha un esquelet que no té crani perquè fa molt de temps aquell poble va sofrir actes de vandalisme. Aquest taüt sense crani té una làpida falsa per què l’altre se la van emportar els lladres. L’Iu, el nen que narra la història, l’hi interessa i investiga amb els seus amics. A la tarda, troben una cova en el bosc i fent veure que collen mostres per l’herbari hi entren. Al final de la cova, troben una mena de làpida, que deu ser la del cementiri, però pensen que un altre dia vindran i l’ agafaran per portar-la al cementiri. L’endemà al matí, una nena ha desaparegut, però l’Iu s’imagina on deu estar i la va a buscar a la cova. La troba, però el que l’impressiona més és que el costat de la làpida hi ha un crani, que deu ser el del cementiri. Porta els seus amics a la cova i entre tots porten la làpida i el crani el seu lloc corresponent. Els altres alumnes mentrestant estan fent un herbari i alguns trobant ges de la guineu. Arriba el dia de marxar i els professors anuncien que ha guanyat la guineu, perquè ningú no l’ha delatada i resulta que la guineu era l’Iu i els seus amics queden ben sorpresos. Després els hi explica com ha deixat les ges.

Valoració: El llibre m’ha agradat força. El final no m’esperava que l’Iu fos la guineu. Tampoc m’esperava que trobessin la làpida i el crani en el mateix lloc. El que no m’ha agradat de aquest llibre és que hi ha frases i paraules que sempre es repeteixen i que de vegades, quan informa d’un nen, d’un camí, etc, diu: Em penso que això ja ho he dit i alguns cops no ho ha dit. Jo recomanaria aquest llibre a les persones que els agrada el misteri i la intriga.

Marçal Rodríguez

Anuncis

Accions

Informació

One response

7 11 2012
paula

ami em tocaba llegir el llibre per a un examen perÖ,gracies a aquest resum no em fara falta llegir el llibre i veurem quina nota trec espero aprovar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: