De Nador a Vic

13 01 2011

http://www.bibgirona.net/salt/glij/imatges/vic.jpg

Editorial: columna jove

Autor: Laila Karrouch

Resum:

-Aquesta novel·la tracta de una nena que viu al Marroc però esta a punt de anar-se’n a Espanya amb la seva família per poder tenir una vida millor. El viatge el fan amb l’oncle de la Laila la nena del Marroc, allà l’oncle ja els hi ha aconseguit un pis perquè hi puguin viure. Allà tot és diferent i segons el que explica costa adaptar-se, però a la escola  la ajuden molt, allà és on comença a aprendre els esports de Espanya li agrada el Basquet però al final acaba fent atletisme ja que es una gran atleta, ja te algunes amigues a la escola però al cap d’un temps de estar a Vic començar a saber que és la enyorant-se. Els dos primers estius no poden anar al Marroc de viatge perquè tenen algun que altre problema econòmic, A més ja s’està comença’n a fer gran hi ha de deixar l’atletisme per els pantalons curts, per culpa de els problemes econòmic la mare de la Laila a de buscar feina tot i el desacord del pare de la Laila, la mare o far perquè no vol tornar al Marroc vol el millor per les seves filles, desprès de superar els diferents problemes que li han sorgit pot anar al Marroc de vacances, ja que feia poc que s’havia mort el seu avi, en aquell viatge va passar una cosa que a la Laila la va sorprendre molt perquè estava acostumada a les costums de Espanya i era que la seva germana és casava amb en Mohamed un noi que més endavant descobreix que és el seu cosí, El seu pare no vol que la seva filla és casi però el convencen de que facin una festa per comprometre’ls i quant estigui preparada que es casi. L’any següent és casa. Desprès de tot això l’avia de la Laila és mort quant esta amb la Laila i la seva família a Espanya i fa un viatge al Marroc, desprès d’aquest cop tant dur la Laila és perd en els estudis i l’estiu següent és casa i té un fill amb el germà d’en Mohamed.

Recomanació:

-Aquest és un llibre que recomano a la gent que li interessant diferents cultures perquè en parla de diferents no és un llibre amb acció però és un llibre dur perquè veus totes les dificultats de la immigració d’un estranger i a tot el que s’ha de enfrontar una nena tant petita.

Valoració:

-Aquest llibre m’ha interessat perquè sempre m’han agradat aquest llibres on expliquen com n’és de dur immigrar a un lloc i començar de zero.

 

Marti Arnau

4rt D

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: