Invasió subtil i altres contes

10 01 2011

Títol: Invasió subtil i altres contes

Autor: Pere Calders

Editorial: grup 62

Resum:

Aquest llibre és una recopilació d’històries curtes que no tenen res a veure entre si, excepte un sentit de l’humor molt característic. La primera història, anomenada “Invasió subtil“, està escrita en primera persona i narra com home coneix a un japonès. Però no un japonès normal, si no un de molt desconcertant. No tenia els ulls oblics ni la pell groguenca; més aviat el contrari: tenia la pell rossenca i els cabells rossencs. Demanà plats normals (una amanida, i atmetlles torrades) i en contra del que s’esperava el pressumpte oriental es servia de la forquilla i el ganivet. Parlava un perfecte català i es dedicava a la venda de sants d’Olot. Tot i que no mostrava cap mena de signe oriental, l’home estava convençut que era japonès doncs, segons ell, té un sentit esmoladíssim per aquesta mena de persones.

La segona història s’anomena “Trau a l’infinit”. Un noi anomenat Ramires crea una màquina que és capas, segons ell, de transportar qualsevol cosa o persona a una altra dimensió. Els seus amics no el prenen en serio i un d’ells l’anima vendre’l. Ramires finalment li fa cas i el ven a una fàbrica de gaseoses. Al cap d’uns dies, un desl amics que és físic li fa preguntes sobre les unitats de mesures que ha utilitzat per construir-la. Els dos s’exalten molt i insisteixen en anar-la a veure. Quan van a làparador de la fàbrica on estava exposada, veuen molta gent fent un gran rebombori. Quan pregunten a un mosso, els hi explica que una model que havia vingut aquí per grabar un anunci a sobre d’aquell artefacte s’ha volatilitzat en moure una palanca. En Ramires, que es sent culpable per enviar a la model (que amb el seu sou alimentava a tota la seva família) a una altre dimensió, es casa amb la seva germana.

Recomanació: Recomano aquest llibre  a tota la gent a qui li agradin els llibres realistes, poc enrabassats, i amb sentit de l’humor.

Valoració: És un llibre que et fa passar una bona estona, però que no crida gaire l’atenció. Les històries són divertides ja que són ambientades a la vida real però amb detalls poc corrents que les fan més atractives.

Aniol Sala 4t D

Anuncis

Accions

Informació

One response

14 03 2014
comunitatesportivaarco

Podrien posar tots els resums del llibre de “Invasió subtil i altres contes” Faltan aquest: el millor amic, nosaltres dos, No s’admeten corones, El testament de “la hiena”, Zero a Malthus, Tot esperit…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: