L’illa del tresor

9 01 2011

 TÍTOL: L’illa del tresor

AUTOR: Robert L. Stevenson

EDITORIAL: Barcanova

Jim Hawkins era un nen que vivia en un poble marítim d’Anglaterra amb el vivia la seva mare que era la propietària d’una posada anomenada L’ALMIRALL Benbow, també vivia amb el seu pare, però ell normalment s’ocupava dels hostes, i cap a un temps que estava mi malalt.

Jim i la seva mare van rebre un hoste anomenat BillyBones, aquest bevia molt rom.

Un dia un home va anar a visitar al capità i no semblava tenir bones raons per a això, hi va haver una petita baralla però el vell home escapo i pel que sembla es deia Ca-negre, que era molt amic del capità i sempre avían estat junts.

L’endemà va venir un ancià cec ha visitar el capità i li va dir que li quedava poc temps per lliurar-los el paquet, i després es va anar sense més.

El capità estava molt malalt però no parava de beure fins que un dia li va donar un atac, per sort estava a casa el metge que visitava el pare de Jim i li va dir que no Devia beure més rom o moriria però el ni va fer cas i va seguir bevent. Al cap d’uns dies va tornar a emmalaltir. Abans de morir li va dir a Jim que n deixaria que els pirates s’apoderessin dl bagul on tenia un paper molt important, al cap d’uns instant va morir. També feia poc temps que havia faltat el seu pare i estava molt trist. Aquella nit mentre la mare de Jim agafa de dins del cofre els diners que li pertanyia Jim pensava les paraules del càpita. Al veure el que era Jim i la seva mare es van anar perquè sabien que algú estaria darrere d’aquests papers i es van amagar sota un pont. Des d’allí van veure com feien la porta a terra i ho rebuscaven tot i destrossaven la casa, però en veure que no trobaven el que buscaven es van anar molt disgustats i emprenyats.

Després va aparèixer el cec, i els cavalls ho van veure i van directes cap a ell i el trepitjar tant que el van matar. Després Jim i la seva mare es van anar al poble ha demanar ajuda i el doctor Liresey els ajudo a desxifrar el del paper i era un mapa que amagava un tresor, els tres ministres van decidir anar a buscar el tresor i Jim es va unir, de seguida van buscar un vaixell i una tripulació i es van anar a la recerca del tresor. En el viatge d’anada el capità Flint va morir ofegat i Silver va ocupar el seu lloc en el comandament de la tripulació.

En arribar a l’illa es van trobar un un nàufrag que es deia Belgum i els Jim i Belbum es van amagar amb el contingut del tresor, els ministres que estaven amb els pirates se separen en dos grups un el dels pirates i un altre el de Jim. Els pirates eren al vaixell i els ministres i Jim a l’illa, lloa pirates decideixen anar a buscar el tresor i mentre ells pugen al vaixell, de sobte van aparèixer els pirates i els ministres van començar a disparar fins matar-los a tots, menys a Silver que els suplico que no el matessin i l’hi van portar a la ciutat lligat, però quan arribo allà el van deixar en llibertat i va tornar ha ser una persona de confiança.

Valoració: La història està bé, però és molt avorrida i és un relat bastant típic, abans de llegir-lo ja saps el que  passarà.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s




%d bloggers like this: