Les joies de la princesa Berber

8 01 2011

Títol: Les joies de la princesa Berber

Autor: Montserrat Beltran

Editorial: Cruïlla

Any edició: febrer 1996

Resum:

Tres amics, l’Ona, la Sílvia i en Cala, que estudien filologia a Barcelona, se’n van a durant quinze dies de viatge a Tunísia. Durant la primera setmana havien de fer un tour en autocar pel país amb més turistes i després podien triar entre quedar-se una setmana més en l’hotel que volguessin o tornar a Barcelona. Van decidir quedar-se una setmana més per conèixer el país i la gent que vivia allà ja que als llocs on anaven estava tot preparat per a un tour  de turistes. El conductor de l’autocar li regala un braçalet a l’Ona i ella estranyada li agraeix i se’l queda. En arribar  l’hotel l’Ona es fixa de seguida en recepcionista, en Jasser. Ells tres van a buscar informació sobre llocs per visitar durant l’últim setmana i de seguida es planegen la resta dels dies. El dia següent van decidir fer una visita a un poble proper i van ser víctimes d’un assalt a una botiga de màscares i van tenir temps d’amagar-se corrents. L’home de la botiga li va donar a l’Ona un collaret que quedava bé amb el braçalet i es van adonar que aquella coincidència no era bona. Durant els següents dies es van a donar que l’home del collaret els seguia i intentaven amagar-se i van adonar-se que l’home també li feia fotos a l’Ona. El Cala i la Sílvia després de pensar-ho molt van decidir estar junts perquè estaven enamorats i l’Ona va començar a conèixer en Jasser i també s’hi va enamorar i ell li explicava tot el que havia passat amb les joies, que pertanyien  un col·lecció de feia molts anys, molt valuosa. En Jasser va oferir-se a guardar les joies a un lloc on ningú les pogués trobar i així la deixarien acabar les vacances tranquil·la i l’Ona li va dir que sí.  El dia següent en Jasser havia desaparegut sense cap rastre. Els tres amics van  voler buscar-lo i es van trobar l’home que els havia seguit i el que els hi havia fet fotos, eren policíes. Els segrestadors d’en Jasser i el seu germà eren homes que anaben darrera de les joies. L’Ona la Sílvia i en Cala van decidir seguir a l’home que li havia regalat el collaret ja que creien que formava part d’aquells homes i tenien raó i ell els va portar fins on estaven segrestats en Jasser i el seu germà, en Jasser estava molt dèbil i ferit, per sort la policia havia seguit a l’Ona i els seus dos amics i van arribar a temps de aturar-los. Totes les joies van ser recuperades excepte unes arracades que no se sabia on havien anat a parar. Abans de tornar a Barcelona, en Jasser li va prometre  a l’Ona que aniria a Barcelona i  ell va donar-li un regal amb la condició que l’havia d’obrir quan pugés a l’avió. Quan el va obrir va veure que eren les arracades perdudes de la col·lecció de les joies de la princesa Berber.

Valoració:

M’ha agradat força perquè no saps el que passarà fins que arribes al final del llibre, ni qui és que esta darrera de les coses que passen i això fa que el llibre no perdi la gràcia i tinguis ganes de seguir, l’única cosa que canviaria seria que en Jasser anés a Barcelona amb l’Ona. Si li hagués de posar nota al llibre  li posaria un 7’5.

Recomanació: Recomano aquest llibre la a tothom qui li agradin els llibres d’intriga i acció. No es un llibre gaire llarg però s’hi ha de  posar atenció per no barrejar les coses.

Neus Reixach 4rtD

Anuncis

Accions

Information

One response

22 04 2011
Montserrat Beltran

Gràcies, Núria, pel teu comentari. M’ha agradat molt el que deies del meu llibre “Les Joies de la princesa bereber2. Per cert, té molts secrets amagats… Bé, una abraçada. Montserrat Beltran

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: