L’ últim home que parlava català

19 12 2010

L’ últim home que parlava català és una novel·la que tracta sobre dos escriptors que viuen en un mateix bloc de pisos. Ramón Balaguer ha escrit llibres anteriorment, en canvi en Miquel Rovira és el primer llibre que escriu.

En Ramón té un pis comprat, la resta de l’ edifici està buit. Soteras, que és el propietari de la resta de pisos, vol que Balaguer marxi i així pugui fer reformes a tot l’ edifici, pero en Ramón no té pensat marxar sense haver acabat abans la novel·la, ja que per a ell aquell pis l’ ajuda a inspirarse amb la lectura, durant la lectura fa la comparació amb un arbre, que si el trasplantes potser es mor.

Ramón descobreix que hi ha una altra persona que viu al bloc de pisos. Descobreix que es un jove que ha trobat una porta oberta i s’ hi ha instal·lat. Es dona la quoincidencia que aquest home (que es diu Miquel Rovira) també està escribint una novel·la sobre la desaparició de la llengua catalana. En aquest llibre un Americà que ha estudiat el català com a llengua morta decideix anar a Catalunya per buscar algú que parli català, hi s’ hi troba un home molt vell que es diu Bernat i que li explica el seu passat.

En Rovira decideix presentar-li a Balaguer els seus amics,en Balaguer s’ enamora de la Rosa, que és l’ actual companya den Miquel. En Ramón aprofita que la relació entre en Miquel i la Rosa penja d’ un fil per seduir-la. Quan en Miquel s’ en adona s’ enfada moltissim amb en Ramón.

En Soteras s’ en adona que algú està vivint il·legalment a un pis i cambia el pany. En Ramón acull a en Miquel a casa seva. Un dia en Miquel agafa els fulls de la novel·la que en Ramón està escrivint i li correigeix totes les errades que troba. En Ramón s’ enfada, pero s’en acava adonant que només l’ estava intentant ajudar-lo.

La Rosa decideix deixar an Ramón, perquè ella desitja que si està amb un home, aquest li faci més cas que a qualsevol altra cosa. Segueixen siguent amics, però res més.

En Miquel ja sap com acavarà la seva novel·la. En Bernat morirà al costat de l’ Americà, que li diu que farà tot el que pugui perquè el català sigui recordat, i en Bernat li respon ” Au, Au”.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: