L´últim Patriarca.

19 12 2010

La novel·la està dividida en la primera i la segona part.
La primera comença parlant de Mimoun, un nen que ha nascut desprès de moltes dones a la seva família, així es converteix en el nen consentit de la casa. La narradora no té nom, que és l’àvia de la protagonista ( la mare de Mimoun). Al nen li permeten tot.
Les germanes de Mimoun, eren dones molt poc lliberals i castes… com quasi totes les dones del Marroc, eren treballadores i sense problemes. I a Mimoun li agradava tenir la família que tenia.
A la segona part és viscuda a un altre lloc, on la protagonista diu que fa fred, fa pudor i està ple de porcs, allà viu entre dues cultures que xoquen constantment per la seva diferència. Mimoun ja és un home adult, casat i amb filles que s’estima molt, però està convençut de que la seva dona li és infidel, i gràcies a això es fica en el molt de les drogues, l’alcohol, i a picar a la seva dona sense repetir-se de res del que ha fet. Té bastant violència.
La protagonista al final aconsegueix anar a l’escola i pot rebre una educació, cosa que molt poca gent pot rebre on viu.

Aquesta novel·la m’ ha semblat una mica dura, per les dues cultures que constantment xoquen, però molt valenta per la part de la protagonista, hi ha hagut vegades que m’ha costat una mica entendre el tema, però per la meva opinió personal m’ha semblat bastant interessant.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: