ELS MILLORS CONTES DE TERROR

19 12 2010

Títol: Els millors contes de terror

Autor: Joan Solé*

Editorial: Columna

Any d’edició: Octubre del 2007

Resum: El llibre “Els millors contes de terror” és una recopilació dels millors contes de terror segons en Joan Solé. Per tant no és un llibre que espliqui només una història, sino que n’explica més; exactament quinze. En aquesta novela en narren les següents històries: “Te verd” de Joseph Sheridan Le Fanu on el protagonista, el doctor Martín Hellesius és un expert en fenòmens ocults y en la investigació paranormal, investiga el suicidi del reverend Jennings degut a unes siniestras visions.

“Els zalses” de Algernon Blackwood on hi ha moltes descripcións va sobre dos amics que van de viatge al Danubi en canoa. Una zona molt pantanosa i plena de zalses. En un determinat moment paraen a descansar a una illa poblada de salzes  que no estan gaire contents de que estiguin allà.

“El gat negre ” de Edgar allan Poe on un home amb pasió pels animals té un gat que no li agrada com el mira, i per això li arrenca un ull. Mès tard s’arrepenteix de la seva decisió i decideix ahorcar-lo d’un arbre  al arribar a casa se la troba cremada excepte per un tos on hi ha dibuixada la silueta del gat. Despres d’això la vida de l’home ja no serà igual.

També hi ha altres obres com: l’empaperat groc, la dona alta, l’alberg, el jove goodman brown, la mort de Halpin Frayser, Les rates dels murs, la banya de lHorror, la marca de la bèstia, la famìlia del < Vourdalak>, la pirmide brillant i la morta enamorada.

Valoració personal: Personalment trobo que són molt entretinguts, intrigants i inesperats, i que tot i que a mi em fascinen les coses sobrenaturals, misterioses i de por, tobo que aquestes històries són de massa por, segons el meu punt de vista. Hi havia moments en els que llegia en que se’m posava la pell de gallina, i d’altres en els que havia de tancar el llibre perquè no volia saber que pasava. Però tot i això continuava llegint perquè un cop comensada l’història, no podia parar de llegir.

Recomenació:  Recomano aquest llibre ple d’històries terrorífiques a totes les persones a les que a part de que els hi agradi la lectura, tinguin també un cor fort perr aguantar les situacions insòlites i sobrenaturals amb valentia. Una de les raons per les quals recomano aquest llibre, es perquè està replet d’històries molt ben explicades per grans escriptors com Maupassant, Lovecraft o Tolstoi.

* Joan Solé no es l’escriptor dels contes. és el traductor, seleccionador i presentador de l’obra.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: