L’ últim home que parlava Català

15 12 2010

fotoTítol: L’ últim home que parlava Català

Autor: Carles Casajuana

Editorial: Editorial Planeta

Any edició: 2009

Resum:

En Ramón Balaguer és un escriptor que ha demanat una excedència per poder dedicar-se a escriure una novel·la sobre la separació d’una parella. Viu en un bloc d’edificis del barri de la Ribera on només queda ell i volen fer que abandoni el pis, així el propietari, un tal Soteras, pugui reformar-lo. Però ell no el vol deixar fins que no acabi la novel·la, ja que hi ha dedicat tants esforços.

Un dia veu com algú ha ocupat un dels pisos buits, descobreix que es tracta d’un ocupa i que a més és escriptor, de nom Miquel Rovira. Està escrivint una novel·la sobre l’últim home que parlava català.Entre ells sorgeix una amistat i comencen a fer coses junts.

Un dia van a sopar amb la colla d’en Rovira i Balaguer  coñeéis a la Rosa, la parella d’en Miquel, amb qui comença una relació amorosa. En Miquel se’n entera pero al final el perdona. Mentrestant Soteras descobreix a en Rovira i li tapia la porta.

Balaguer també comença una relació amb la Núria, però quan aquesta veu que la literatura és més important que ella, el deixa. El tema de l’assatjament i de la novela d’en Balaguer queda obert.

La novel·la és una reflexió sobre la situació de la llengua i sobre la literatura i el procés de creació, els autors, la seva tria lingüística i com la literatura és incompresa i costa d’entendre els qui la fan.

Valoració:

En general el llibre està força bé i és interessant però en alguns moments pot arribar a fer-se pesat ja que no passa res de bo.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: