L’evolució de la Calpurnia Tate

15 12 2010

Jacqueline Kelly

Ed. La Galera (Català)

L’evolució de la Calpurnia Tate és una sorpresa per als lectors. La seva po rtada crida l’atenció i les seves cobertes protegint l es pàgines el fan que ja sigui un llibre diferent.

Aquesta és la història que narra la relació de la protagonista, Calpurnia Tate d’onze anys i quarta de set germans tots nois, amb el seu avi, un naturalista apassionat que somia amb trobar una nova espècie.

Calpurnia és una nena curiosa que es fa preguntes sobre tot allò que observa i no compren. Ella està interessada en el que passa darrera la porta de la biblioteca del seu avi i no en les classes que li prepara la seva mare de piano, cuina i labors.

Poc a poc s’anirà guanyant el cor de l’avi i l’acompanyarà en les seves excursions dedicades a recollir i classificar exemplar s fen que es desp erti una gran curiositat i disciplina científica.

Cada capítol de la novel·la comença amb una cita de L’ origen de les espècies de Darwin. A partir d’aquí el lector s’ endinsarà en el món de la família Tate, les plantacions de cotó i la vida en un petit poble de Texas on l’arribada del primer cotxe o la Coca-cola cau saran una gran commoció. I veurem com hi ha un xoc entre les idees de la Calpurnia i el moment en que li ha tocat viure.

De lectura fàcil i amb tocs d’humor aquesta és una novel ·l a que agradarà tan a joves com adults malgrat el seu aspecte de novel·la juvenil.

L’evolució de la història mantindrà al lector enganxat a les v ivències de la Calpurnia i als nous descobriments.

Personalment m’ha semblat un llibre diferent, agradable de llegir i que penso que agradarà als bons lectors. Una prot ag onista per a recordar. Una petita joia.

Comentari de proaespais.

Rosa Bruguera i Currius

 


Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: