Mateu el president

24 11 2010


Títul: Mateu el president.

Editorial: Cossetània Edicions.

Autor: Sebastià Bennasar.

Any d’edició: novembre de 2009.

Resum:

El comisari Jaume Fuster torna a Barcelona després de l’estada a València, viu amb la seva filla, Maria que estudia Polítiques a la Universitat Pon Peu Fabra. El comisari Jaume investiga un assassinat d’un petit traficant de drogues, les persones que van veure l’assassinat van dir que els assassins eren 4 i que havien fugit amb un cotxe groc. El comisari Jaume investiga aquest cas amb la subinspectori Llinàs, en Martínez i en Damià.

Un bon dia una estudiant de la Pon Peu Fabra truca a la policia, deia que hi havia un cadàver en un cotxe groc el mateix en el que els assassins van fugir en l’assassinat anterior. Tota la policia comença ha investigar fins que reconeixen el cadàver, era un mosso d’esquadra que estava infiltrat en un grup de neonazis radicals, que no volen que Catalunya sigui independent, aquest l’havien descobert i l’havien decapitat. Aquest tenia una agenda amb les dades del 8 membres del grup i les seves característiques. Comencen ha investigar els amics que tenia però un en Wily Genet no hi és, la policia comencen a investigar-lo i descobreixen que era un guàrdia de seguretat de l’extrema dreta Fracesa de Le Pen.

Aquest grup neonazi reclutava els seus membres a la Universitat Pon Peu Fabra, agafaven els que tenien la mateixa ideologia, i els entrenaven amb armes de focs i amb  baralles urbanes. Era una banda molt ben organitzada amb un bon informàtic, un bon estratègic, bons actuadors i bon lladres, a part d’en Wily Genet que era la mà dreta d’en Samitier. Feien reunions a la Universitat ja havien assassinat a dues persones, i en volien assassinar una altra, el President del FC Barcelona durant una manifestació. El volien assassinar perquè era independentista.

Una nit, detenen en Wily Genet, aquests sota l’amenaça dels policies va declarar tota l’operació: quan actuarien, on el matarien, com el matarien i com fugirien i amb què fugirien. L’endamà els cotxes de la policia secreta estava aparcada al costat del cotxe amb el que fugirien en Jaume i la subsinspectora estaven a prop del President de FC Barcelona, els policies van passar a l’acció i el President no va patir res, un dels integrants va morir i tots els altres van ser detinguts.

Valoració Personal: el llibre m’ha agradat, perquè hi ha acció i molta intriga, perquè mai no saps què passarà.

Recomanació: és un llibre que pot llegir tothom, perquè no t’adones de les pàgines que et queden per acabar i si et fiques dins la pell del personatge te’l pots llegir molt ràpidament.

Lorenzo Bernieri

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: