LA CIUTAT DELS SOMRIURES

26 05 2010

Autor: Martí Gironell
Editorial: La butxaca
Títol: La ciutat dels somriures

Resum:

“La ciutat dels somriures” ens narra en primera persona les experiències viscudes per Martí Gironell quan decideix marxar a Bombai per conèixer la vida de la ciutat amb més contrastos del món. A través de diverses ONG que ajuden als més desafavorits, ens explica la manera de viure i aprofitar la vida en aquesta ciutat, que no és gens fàcil. Les classes socials més baixes, que són els intocables, lluiten i fan les feines brutes per una mísera quantitat de diners, ens mostra la crueltat dels barris de les prostitutes i de com la malaltia del sida està acabant amb una generació a on les avies han d’agafar la cura dels petits ja que els pares han mort.

Hi ha un relat especialment trist que és el d’un nen que es diu Radi que finalment mort de sida, fa molta pena.

És impossible entendre el que explica el Martí si no ho has viscut. Crec que a tots ens aniria molt bé un viatge a l’Índia per a començar a valorar el que és important o no i aprendre de la seva capacitat de sobreviure amb la dignitat que ho fan.

Valoració personal:

M’ha agradat molt llegir aquest llibre, en veure el títol no m’imaginava gens que fos tant bonic, a mida que anava llegint m’agradava més. Ara el que desitjo plenament és anar a Bombai o a una altre ciutat del voltant i comprovar si el que diu Martí Gironell és cert.

Recomanació:

Aquest llibre el recomano llegir a tota la gent que no valora el que té, perquè realment el que passa a Bombai és molt fort i no ens ho podem ni imaginar. La gent que valora el que té i sap que viu molt bé, se’l podria llegir ja que és un dels millors llibres que he llegit i diu coses impressionats i difícils de creure.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: