Bitllet d’anada i tornada

15 05 2010

Títol: Bitllet d’anada i tornada
Autor/a: Gemma Lienas
Editoral: Empúries

Resum: La Marta és una noia de quinze anys que té anorèxia i ha d’ingressar a un hospital per recuperar-se. Durant la seva estància a l’hospital, la Marta, ens explicarà tant els seus problemes familiars com intimis, explicant com va acabar sent anorèctica i ens explicarà, també, que sent en cada moment durant la seva rehabilitació. A més a més la Marta coneixerà altres noies a l’hospital amb el mateix problema que el de ella.

Valoració: Aquest llibre m’ha agradat molt, ja que parla de la anorèxia que és un problema que moltes noies tenen avui dia, i amb aquest llibre et pots posar a la seva pell.

Recomanació: Recomano aquest llibre a tothom ja que fa que et valoris més a tu mateix.

Anuncis

Accions

Information

2 responses

3 09 2012
Arnau Rafael Bainat

Aquest llibre ma servit molt per veure la vida des de una altre prespectiva.
Es molt interesant i ámoines molt amb el problema de la Marta

18 05 2010
Laura Timonet

1 – Resum del llibre:
La Marta és una noia de 16 anys, que un dia es veu grassa i decideix fer un regim controlat, però per més que s’aprima no en te prou, fins que queda anorèxica i l’han d’internar a un hospital per que es recuperi. El principi encara es veu grassa però a mesura que va passant el temps i se’n adona que si no menjava li podia passar igual que una amiga de l’hospital, que no menjava i la van tindre que ingressar a la UVI, a causa d’això estava entre al vida i la mort, i com que no vols li passi decideix que s’ha de curar. A l’estada a l’hospital recorda tot el que li va passar per culpa de voler està més prima, recorda que va perdre les amigues, el seu xicot, va deixar d’anar a l’escola i de jugar a handbol; també recorda les bones estones que havia passat amb el seu xicot. A l’hospital molts dies la van a visitar els seus pares i els seus dos germans, que són bessons i se l’estimen molt. El final se’n adona de tot quan el seu xicot la va abeura, ella sen adona que vol tornar a fer vida normal, a tenir amigues i tornar amb el seu xicot; i es promet que se’n sortirà.

2 – Opinió personal i recomanació :
M’agrada perquè veus el que li passa a una noia que pateix anorèxia, i com recorda les cosses abans que quedes anorèxica i com va canviar tot quan es va començar a preocupar pel pes. També peso que és un llibre que obre molt el ulls de la gent.
Aquest llibre tracta el tema del pes i el que són capaces de fer les noies, més que els nois, per poder tenir un cos prim, com els voles elles o com els hi ha dit que és millor. També veus que sempre pots confiar en la família i en els amics si els expliques el que et passa.

El llibre el recomanaria a tota aquella que l’interessin els llibres que expliquin coses que actualment passin, o que siguin problemes del món actual. També el recomanaria a tota aquella gent que l’interessi saber com se senten algunes noies quan es comencen a preocupar per el seu pes, i com es senten el estar ingressades en un centre per poder-se recuperar.

LAURA TIMONET MELCIÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: