A l’altra banda del mirall

3 05 2010

Autor: Jordi Sierra i Fabra

Editorial i any d’edició: Editorial Empúries, 2004

Resum:

La Maria és una noia de setze anys que està molt unida a l’Amàlia, la seva millor amiga. Un dia, en Lluís li proposa a la primera de fer una obra de teatre. Ella, al principi no ho té gens clar, però el noi l’acaba convencent. Durant els assajos ella es fixa en una noia, la Fontsanta, de mirada penetrant i molt enigmàtica. En Lluís i la Maria comencen a sortir junts. Els assajos van molt bé, però la noia comença a fer-se preguntes sobre si s’agrada a ella mateixa. Finalment arriba l’estrena de l’obra de teatre, que és un gran èxit. Arriba la revetlla de sant Joan, la Maria i en Lluís passen la nit junts i fan l’amor. Al matí, la Maria plora desconsoladament, ja que creu que en Lluís no era la persona adequada. Llavors, la Fontsanta li fa obrir els ulls: en realitat la Maria és lesbiana, i la seva companya ho sabia des del començament.

Opinió personal:

Aquest llibre és molt fàcil de llegir i avança molt de pressa, l’acció és contínua. La protagonista, la Maria, es planteja qüestions realment interessants que la majoria dels adolescents es fan.

M’ha agradat molt, perquè m’he pogut identificar de seguida amb la protagonista, és molt fàcil posar-se en la seva pell i entendre els seus sentiments. El recomanaria tan a nois com a noies més o menys de la meva edat, però també una mica més petits i una mica més grans, perquè és molt enriquidor, és com una experiència pròpia. M’ha agradat també la forma com es tracta el tema de l’adolescència, però sobretot el descobriment d’un mateix.

De nota, li poso un 9’5, ja que espero trobar algun altre llibre que m’agradi més que aquest, però és el millor que he llegit fins ara, fins i tot per sobre dels llibres de fantasia que anteriorment havia llegit i que fins ara els considerava els millors.

Recomanació

Recomano el llibre tan a nois com a noies, ja que encara que sembla que només els ha d’agradar a les segones, crec que a ells també els pot agradar, perquè la mateixa història també es podria invertir i fer el mateix cas amb un noi adolescent que encara no té res clar, que tot just s’obre al món adult i que s’està descobrint a ell mateix.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

18 05 2010
Laura Timonet

1 – Resum del llibre: La Maria, és una noia que te 16 anys, i està ven plena de dubtes. Sempre es posa davant del mirall nua i es pregunta: Qui és? I si es coneix bé. Sempre explica tot el que li passa a la seva millor amiga, l’Amàlia. Un dia la Maria coneix a un noi que li proposa fer una obra de teatre. I un dia va al cine amb en Lluis, el noi de l’obre, en el cine en Lluis li fa un petó, i se li declara. Ella cada vegada està més confusa per que no sap si li agrada o no. Com molts dia es posava nua davant el mirall per intentar respondre algunes preguntes però mentre s’estava observant li va venir a la ment la seva millor amiga, i no sabia per que. Durant la nit de la revetlla la Maria i en Lluis van fer l’amor, però ella només buscava una resposta a les seves preguntes, i la va trobar, era lesbiana. El principi li va costar acceptar-ho però desprès li va dir a l’Amàlia que estava enamorada d’ella i ho va acceptar, i llavors molt orgullosa de com era ho va explicar a la seva mare, el seu pare i a la seva germana gran, la Paqui.
2 – Opinió personal i recomanació:
El que m’ha agradat més d’aquet llibre és que no és la típica història, i que té un final que no es veu gaire fins que acabes el llibre.
El llibre tracta de temes que afecten els adolescents que els fan capficar i que els costa acceptar com són. A més el final sembla que hagi de ser sorprenent però durant el llibre si estàs atén i ets capaç de trobar-ho, hi han indicis.

El llibre el recomanaria als adolescents en general, ja que és un llibre que tracte el problemes dels adolescent, a més el recomanaria a tota aquella gent que li agraden els llibres d’amor i amb un final feliç, i aquella gent que li agradi llegir ja que penso que has d’estar atent per entendre els que està passant.

LAURA TIMONET MELCIÓ

12 05 2010
Irene van der Haar Àvila

A L’ALTRA BANDA DEL MIRALL, de Jordi Sierra i Fabra

RESUM:
La Maria és una noia adolescent de setze que, no troba respostes a les seves preguntes. Cada vegada que es mira al mirall, sent que no sap qui és en realitat, si s’accepta com és ella mateixa, si de veritat li agradaria ser així…
A més a més, té una amiga de l’ànima: l’Amàlia, amb la qual no se separen mai, ni tenen secrets. Un dia, a la Maria, se li presenta un noi que li ofereix participar en una obra de teatre, ja que li ha vist que té alguna cosa especial. Ella, després de pensar-s’ho bastant, accepta. Amb ell, comença a compartir una mica més que una amistat i una obra de teatre. Fins que, deixen aquell univers infantil i fan l’amor durant la nit de Sant Joan. Tot i així, ella es sent molt malament i s’adona que realment no li agraden els nois, sinó les noies.
A partir de llavors, és quan troba les respostes a les seves preguntes i entèn que ha començat una nova etapa, una nova Maria.

VALORACIÓ I OPINIÓ PERSONAL:
Aquest llibre m’ha agradat molt. Tot i que no t’esperes que tingui aquest final, és un llibre que et fa reflexionar sobre temes com l’adolescència, les primeres relacions sexuals, etc. Hi ha moments de la història en què et sents com la Maria. Tots ens hem mirat alguna vegada al mirall, fent-nos aquestes preguntes de qui som, ens agradem com som…
Aquest llibre està escrit per un dels meus autors preferits. He llegit molts llibres seus i tots m’han agradat. Cada un d’aquests llibres té les seves qualitats i fa que t’enganxis molt.

RECOMANACIÓ:
Recomano aquest llibre a tothom qui vulgui llegir una història d’una noia en plena adolescència i de com acaba trobant les respostes a les moltes preguntes que es fa. Crec que tan pot ser per nois com per noies, ja que és divertida i entretinguda i a més fàcil de llegir.

11 05 2010
Gemma

Etiqueta l’entrada, si no no et puc posar nota!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: