Viatge al centre de la terra

11 03 2010

Autor: Jules Verne

Títol: Viatge al centre de la Terra

Editorial: Edebé

Any d’edició: 1999

Biografia de l’autor: Jules Verne, escriptor francès, va néixer a Nates el 1828. Va estudiar dret a París, tal com volia el seu pare. Però allò que li interessava de jove eren els viatges, que li permetien de conèixer el món, i la ciència. Així va estudiar el seu comte matemàtiques, física,  geografia, etc. També li agradava molt llegir.

Resum: Aquest llibre narra la història d’un professor de ciències que per casualitat és troba un pergamí en el qual hi ha un missatge ocult, però, al cap d’anar-s’hi trencant el cap descobreix el missatge, allà i diu que pot arribar al centre de la Terra entrant per un volcà d’Islàndia, això ho ha escrit qui prèviament ja havia fet la ruta, Arne Saknussemm. El professor de ciències decideix fer una expedició rumb al volcà, acompanyat del seu nebot Axel i un guia anomenat Hans. A fi de passar moltes hores caminant un cop entrat dins el volcà trobaran un riu, el qual fou batejat “riu d’en Hans”, desprès un mar, també batejat però aquest cop amb el nom de “mar d’en Lidenbrock” (el professor) i un cop travessat el mar una illa, “l’illa de l’Axel”. Misteriosament quan es disposaven a retrocedir l’aigua se’ls emportava per la pressió i sortiran a un volcà d’Itàlia. Finalment tornaran a la seva ciutat natal, Hamburg, Alemanya.

Valoració: Sense paraules. És un llibre fantàstic, meravellós. Et fa volar la imaginació i també ets sents a la pell dels protagonistes. És un excel·lent llibre, el recomano d’una manera exagerada a tothom, tan sols de saber qui és l’autor ja mereix la pena llegir-lo.

Nota numèrica: Entre el 9 i 10.

Marc Sayols

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s
%d bloggers like this: