ROMEO I JULIETA

11 03 2010

AUTOR: William Shakespeare

EDITORIAL: Vicens Vives

EDICIÓ: Primera (2006)

Edició de Vicens Vives

RESUM: (primer vaig buscar un argument ja que l’historia començava directament en un diàleg i per situar-me a l’historia vaig buscar una mica d’informació) La historia es situa a la ciutat de Verona, on hi ha dues famílies que estan enfrontades des de fa algunes generacions. Són la família dels Capulet i la dels Montagú. Els Capulet fan una festa i en aquesta si colen alguns joves de la família de Montagú, entre ells en Romeo. Romeo volia anar a conèixer la princesa Rosalina. En aquesta festa hi havia Julieta, la filla de Capulet que, aquets mateix dia havia estat promesa amb el comte de Paris, però en aquesta festa va conèixer a Romeo i els dos es van enamorar amb bogeria. Aquella nit es van jurar amor per tota la vida. El dia següent, Romeo va anar al capella de Fra Llorenç demanant-li que si els podia casar d’amagat i al final va dir que sí. El cosí de Julieta, Tibald, no creu que Romeo estimi de veritat a Julieta així que el repta a un duel però finalment, qui va al duel és Mercutio, un íntim amic de Romeo. Tibald va derrotar a Mercutio i el va matar. Romeo, enfurismat, va anar a matar a Tibald. Romeo va marxar a l’exili i va marxar cap a Màntua. La ultima nit la va passar amb Julieta i desprès va marxar. Julieta estava desesperada i el seu pare va adelantar el seu casament amb el comte de París. Julieta es va negar a casar-se amb ell però el seu pare la va amenaçar si no ho feia. Julieta va anar a demanar consell a Fra Llorenç i aquest li va donar una poció que semblaria que estigues morta durant dos dies i després tornaria a la vida. Li van enviar la noticia a Romeo perquè així es pugin escapar tots dos. Julieta pren la poció i l’enterren. Romeo sent de la mort de Julieta abans de que el missatger de Fra Llorenç li digues que tot era un pla i Romeo creu que Julieta ha mort de veritat. Romeo torna cap a Verona i va on Julieta es enterrada. Romeo al veure-la “morta” es treu la vida. Julieta, al despertar-se i veure el seu estimat mort es treu la vida. El trobar-se els dos cossos junts i morts per amor, a causa d’això, les dues famílies, Montagú i Capulet van jurar deixar les seves rivalitats al costat.

OPINIÓ PERSONAL: a mi, l’historia de Romeo i Julieta m’agrada però el fet de que el llibre estigui escrit en actes i escenes no m’ha agradat molt ja que m’ha fet perdre bastant el fil de l’historia i he hagut de llegir-me el mateix tros variïs cops per entendre’l be. El vocabulari és bastant complex i complicat. Moltes paraules les he hagut de buscar per saber el seu significat. El recomanaria algú que li agradessin les histories d’amor i que li agradés llegir i llegir textos complicats d’entendre.

BIOGRAFIA DE WILLIAM SHAKESPEARE: http://ca.wikipedia.org/wiki/William_Shakespeare

Anuncis

Accions

Information

One response

18 05 2010
Eva Martínez

Títol: Romeo i Julieta
Autor: William Shakespeare
Editorial: Vicens Vives
1. Biografia de l’autor. http://ca.wikipedia.org/wiki/William_Shakespeare
2. Resum
Aquest llibre narra la historia de Romeo. Romeo és el fill del Montagú família que està barallada amb els Capulet per generacions. Al principi Romeo estimava a Rosalinda i per tal de veure-la s’infiltra en una festa dels Capulet. Allà Romeo s’enamora de Julieta. (la qual estava promesa al compte Paris) Romeo i Julieta es prometen aquella mateixa nit i es casen en poc temps a la capella del Fra Llorenç. Tibald, el cosí de Julieta s’ entera del seu amor i repta a Romeu a un duel. Però qui s’enfronta en duel és Mercuito (un amic íntim de Romeo) aquest cau durant el duel. Llavors Romeo enfurismat mata a Tibald i per aquest fet ha de marxar. Quan Romeo ja no hi és el pare de Julieta intenta obligar-la a casar-se amb Paris. Per evitar-ho va a demanar consell a Fra Llorenç, que li dona un beuratge que fa que sembli morta durant 2 dies. Després d’aquest temps ella es despertarà i podrà fugir amb Romeo. A més Fra Llorenç va enviar a un missatger per informar Romeo de la situació. Però Romeo no va rebre el missatge i en veure a Julieta morta es suïcida. Quan Julieta desperta i veu al seu marit mort es treu la vida. En descobrir la història dels 2 amants les famílies fan les paus.
3. Valoració personal
Aquest llibre m’ha agradat molt ja que sempre havia sentit a parlar de Romeo i Julieta però mai havia llegit la obra en si. Ha estat interessant llegir una obra de teatre ja que el és llibre escrit amb diàlegs . Tot i així els personatges de Romeo i Julieta em semblen massa irracionals, fan tot el que fan per l’ impuls del moment i això els porta al seu destí. Li poso un 8 i el recomano a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: