PROFUNDITATS

11 03 2010

Títol: Profunditats

Autor: Henning Mankell

Editorial: Tusquets edicions

Argument:

Acabada de començar la primera guerra mundial, Lars Tobiasson-Svartman, oficial de la marina, és encarregat de mesurar i controlar les rutes marítimes sueques. El seu escandall i ell, amb l’idea de trobar un lloc on no puguin topar amb el fons , s’embarquen en la missió. Lars, és un home tranquil i silencios, confia poc en la gent però, allà, per casualitat es troba amb una petita illa on descobreix que és habitada per Sara Fredrika, persona de la cual s’enamora a l’instant i fa impossibles per a passar temps amb ella, encara que calgui matar a algú que s’interposi entre ells dos. Acabada la missió , s’adona de l’amor que sent per Sara, i això serà el que el farà tornar d’amagat de la seva esposa a Halsskär. Lars, viu de mentides amb la seva esposa Kristina, i es veurà obligat a deixar-la just quan acaben de tenir un fill, assabentant-se que també en tindrà un amb Sara Fredrika. L’amor que sent envers les dues serà el que el farà decantar cap a l’illot on habita Sara. Allà, Kristina els descobrirà la relació clandestina i  desvelara les mentides que Lars li ha anat fent al llarg dels seus anys casat. Tan Kristina com Sara , s’adonen que Lars està malament del cap i el deixen a l’illot, ell, no pot suportar la idea que s’ha quedat sol i es suïcida.

Opinió personal:

La meva opinió personal sobre aquest llibre és que, sobretot, és d’una comprensió difícil, ja que no hi ha un vocabulari fàcil, aquest llibre consta de tecnicismes. A mesura que l’he anat llegint, m’he anat acostumant a la manera de redactar de Henning, la cual m’ha agradat bastant. Trobo que aquest llibre és mereix en valoració numèrica un 8.

Recomanació:

Recomano aquest llibre tan a persones que els agradin llibres romàntics com d’aventures policíaques, aquest llibre és compost per etàpes boniques i d’altres desastroses i desagradables com la guerra.

Norbert Artigas i Roura

4ESO-D

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: