L’amic retrobat

11 03 2010

Títol: L’amic retrobat

Autor: Fred Uhlman

Editorial: Columna

Resum: Aquest llibre narra la història de dos grans amics de 16 anys. L’un era juez, i l’altre era alameny i pertanyia a una familia prodigiosa els Hohenfels. L’un anava a casa de l’altre, a jugar, però el jueu és va fixar en el detall que quan els pares eren a casa del noi alemany ell no el convidava per entrar. Al cap d’un temps va descubrir que els seus pares odiaven els jueus.
Els pares del noi jueu van decidir trslladar el seu fill a Estats Units, amb uns seus parents, a causa de l’estat en que es trobava alamanya, l’arribada al poder de Hitler.
El seu amic li va enviar una carta de despedida, la qual deia que era bona elecció marxar d’Alemanya i començar una nova vida als Estats Units, i que ell és posicionada a favor de Hitler.
Van passar 30 anys, i el petit jueu és va convertir en un advocat molt bo, és va casar i va tenir una filla. Va rebre una carta en la qual li demanàven una col•laboració econòmica per fer un monument en els joves que van morir a la Segona Guerra Mundial.
No va poder resistir i va mirar si el seu amic Hohenfels s’hi havia mort. Efectivament i va morir per la següent causa: “Implicat en el complot per asesinar Hitler. Executat”.

Valoriació: Aquest llibre és fascinant, perqué et deixa en un final el qual que no t’he l’acabes de creure, et deixa molt sorprés. La persona que al final, malauradament, menys confiaves, t’acava sorprenent. Aquest llibre el recomano molt, perqué és molt entretingut i curiós, el recomano a tothom.

Nota numèrica: Aproximadament entre el 8 i 9.

Anuncis

Accions

Information

4 responses

20 05 2013
youssef

molt bo aquest resum

23 01 2013
Sara

Pots fer un resum del capítol 5, 6 i 7?
mercii ^^

23 03 2012
hatima

si us plau podeu fer un altre resum de podem fer el treball del llebre

15 05 2010
Aida Anguita

Títol: L’amic retrobat
Autor: Fred Uhlman
Editorial: Columna
Resum:

Aquest llibre va de dos amics de 16 anys, en Hans un noi jueu i en Konradin un noi que la seva família estava a favor de Hitler. Hans convidava a passar a casa seva a Konradin i aquest també el convidava, però cuan els seus pares no estaven. Hans es fixa que quan els pares d’en Konradin hi són a casa aquest no el convida.
Hans li explica a Konradin tots el seus dubtes i problemes, i aquest li diu la veritat, que els seus pares estan a fovor de Hitler. Hans es danyat per la sinceritat del seu amic. El pensament nazi s’exten per tot el país, i Hans és enviat a Estats Units.
Al cap de trenta anys Hans rep una carta de la seva antiga escola d’Alemanya, demanant-li diners per poder fer estàtues dels alumnes morts durant la guerra. En la carta apareixien els noms dels alumnes morts. Entre ells apareix el nom del seu amic Konradin, executat en un complot per matar Hitler.

Valoració:

Aquest llibre m’ha agradat molt ja que el final no m’ho esperava, pensava que en Konradin no moriría, sinó que és trobaría una altre vegada amb en Hans. D’aquest llibre també m’agradat la valoració de l’amistat, ja que en aquells temps una amistat com aquella, no estava ben vista.
La calificació que li poso a aquest llibre és un 8.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: