La dama del llac

11 03 2010

Títol: La dama del llac

Autor: Raymond Chandler

Editorial: labutxaca

Resum: A un detectiu privat, Philip Marlowe, se li encarrega el cas de trobar a la dona de Kingsley, que aparentment aquesta dona s’ha anat a Mèxic amb un home que després desmenteix això. Comença per investigar a la segona residència dels Kingsley, on troba un cadáver d’una dona anomenada Muriel Chess dona de Bill Chess que confessa haver-la matat i comença a investigar al doctor Almore perquè pensa que pot estar inplicat en el cas. Finalment descobreix que Muriel Chess va matar a la dona d’en senyor Kingsley, per venjar-se de la seva infidelitat. Així pren la identitat de la Sra. Kingsley, perquè segons diuen s’assemblen molt. Intenta quedar amb el Sr. Kingsley perquè aquest li ajudi a sortir del país, però aquest no pot anar i li encarrega a Marlowe. A l’habitació de l’hotel on és la Sra. Kingsley Marlowe descobreix la seva vertadera identitat, Muriel Chess, que també és un fals nom. Aquesta l’intenta matar però apareix algú per darrere i deixa inconscient a Marlowe i assassina a Mildred. Quan es desperta es pensa que ha sigut el Sr. Kingsley, però en realitat és Dérgamo, un policia de la ciutat. Marlowe li explica només la primera teoria en que Kingsley mata a Mildred, i van a buscar-lo a la segona residència d’aquest. Ja allí es descobreix que ha sigut Dérgamo i aquest s’intenta escapar, però mor en un control de carretera.

Biografia de l’autor: http://es.wikipedia.org/wiki/Raymond_Chandler

Opinio personal: Aquest llibre m’ha agradat perquè te mol de misteri i els llibres de detectius m’agraden molt i els personatges estan mol treballats.

Recomanacions: El recomanaria a tothom que li agradin els llibres de misteri i detectius.

Anuncis

Accions

Information

One response

5 04 2010
Ariadna Delgado

Resum:
El detectiu privat Marlowe, contractat pel senyor Kingsley per tal d’investigar la desaparició de la seva ex-dona, acaba descobrint una sèrie d’assassinats. Uns anys enrere, quan l’amant del doctor Almore, Mildred Haviland, va descobrir que la senyora Almore era infidel al seu marit; va decidir administrar-li més morfina del compte. Llavors, va portar-la al garatge i va cobrir-la amb una flassada sota la qual també hi havia el tub d’escapament del cotxe, que va engegar. Com que la Mildred havia estat casada amb Degarmo, tinent de policia d’aquells verals, aquest va tancar de seguida el cas, i va concloure que la dona s’havia suïcidat. Llavors, la infermera va desaparèixer i es va casar amb Bill Chess, per tal va esdevenir Muriel Chess. Uns anys més tard, cansada de la seva vida avorrida, Muriel va decidir amenaçar el doctor Almore amb delatar-lo a la policia i atribuir-li l’assassinat de la seva dona per tal d’obtenir-ne els diners suficients per tornar a fugir. I un dia va tenir la seva gran oportunitat: la seva veïna, la senyora Kingsley, havia seduït el seu marit i es van barallar com de costum. Així doncs, com que sabia que els Kingsley també se solien barallar, Muriel va assassinar la seva veïna i la va amagar al llac. Abans, però, es va intercanviar la roba amb el cadàver, simulant així que el cos era el seu. Llavors va fugir, però a El Paso va veure a Chris Lavery, el veí del doctor Almore, que la va conèixer. Va decidir enviar un telegrama al senyor Kingsley des d’allà dient que volia el divorci i que fugia amb Chris per casar-s’hi. No es van casar, però Muriel se’n va anar a viure amb Lavery fins que va descobrir que s’havia trobat el cadàver de la senyora Kingsley, i que per tant en teoria era morta. Com que el detectiu va interrogar Lavery, ella el va assassinar abans que es descobrís el que havia fet. Llavors va demanar diners a Kingsley per tal de fugir, i Marlowe era l’encarregat de lliurar-li, ja que si li hagués lliurat el primer, hagués vist que no era ella. Així doncs, quan ella era a punt de disparar a Marlowe perquè l’havia descobert, Degarmo va sortir de darrera la cortina on era amagat i va deixar inconscient el detectiu, i després va afogar Muriel, ja que li havia fet la vida impossible. Llavors Marlowe va posar una trampa a Degarmo, ja que ja havia resolt el cas, va demanar a un altre policia que l’acompanyés a buscar a Kingsley i els va dir que aquest era l’assassí. Un cop allà, va explicar a l’altre policia la veritat sobre el cas, i Degarmo va suïcidar-se després de fugir.

Valoració personal:
El llibre m’ha agradat molt, i la història enganxa, ja que cada vegada es veu com el detectiu està més a prop de la veritat. Tot i això, en resoldre’s es veu massa enrevessat i no gaire real, però crec que els relats detectivescs tenen aquest encant, és a dir, si l’argument és massa senzill no és tant interessant, i si fos massa senzill o des del principi el lector ja sabés qui és l’assassí, no tindria gràcia. M’agraden molt els llibres de suspens, per la qual cosa m’ha enganxat molt i no podia parar-lo de llegir, ja que ben bé fins al final no he sabut qui era l’assassí.

Recomanació:
Recomano aquest llibre a qualsevol persona a qui li agradin els llibres de detectius i de suspens, ja que amb aquest llibre s’ho passarà molt bé, i ben segur que no descobrirà qui és l’assassí fins al final, quan Marlowe ho diu a la cabana de Kingsley.
Tot i això, crec que hi haurà persones a les quals els costarà una mica seguir l’argument en alguns moments, ja que hi ha molts personatges i cal recordar bé tots els noms, incloses les suplantacions d’identitat. Per tant, crec que cal parar molta atenció al llibre quan es llegeix, ja que sinó algú es podria fer un embolic amb els personatges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: