Túnels

10 03 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

Autors: Roderick Gordon i Brian Williams

Editorial i any d’edició: Empúries, 2007

 

Resum:

Will Burrows, un noi albí i sense amics, coneix en Chester, amb qui viurà una gran aventura sota els carrers de la ciutat de Londres. Tot comença quan una nit el pare d’en Will entra al seu despatx i no en surt. En entrar-hi, en Will descobreix l’entrada a un túnel a la paret i, després d’aprovisionar-se, hi entra amb el seu nou amic. En arribar al final, troben una mena de ciutat subterrània, on els tanquen a la presó. Uns dies més tard en Will és alliberat i portat a una casa on diuen que són la seva família. Allà en Will descobreix que amb les persones que havia viscut 14 anys no hi tenia cap parentiu, i que els seus pares biològics eren els que acabava de conèixer. Descobreix que té un germà, de qui és molt amic, i que la seva mare va poder escapar quan va voler-lo portar al Món de Dalt. En Will, però segueix amb la idea d’alliberar en Chester de la presó, i amb l’ajuda del seu oncle ho aconsegueix. Però llavors descobreix que el seu pare ha estat desterrat a les Fondàries, un territori que s’endinsa encara més en les entranyes de la terra; i decideix anar a buscar-lo amb el seu germà i en Chester tot infiltrant-se al tren que s’hi dirigeix.

 

Opinió personal:

El llibre m’ha agradat molt, ja que l’argument és diferent de tot el que havia llegit fins ara i m’ha enganxat molt. M’ha agradat molt com anava avançant la història, ja que cada vegada s’anaven descobrint més detalls sobre la vida del noi i el seu passat. El personatge que més m’ha agradat és en Tim, l’oncle d’en Will i en Cal, ja que és el típic noi temerari però que té uns valors molt importants, com l’altruisme i la generositat, i sobretot es veuen quan en Cal i en Will volen anar a Londres una altra vegada, ja que és ell qui, malgrat estimar-los, els proporciona la informació i els materials necessaris per fugir de la ciutat subterrània.

A més, malgrat ser una història molt surrealista, per tal d’explicar el fet que es construís la Colònia sense cridar l’atenció de ningú del Mon de Dalt i l’entrada d’aire a la ciutat, fa servir arguments perfectament comprensibles, com per exemple personatges que de veritat van existir i que volien formar la seva pròpia societat, amb les seves pròpies normes i costums; o bé que hi ha una espècie d’obertures que van a parar a una urbanització on les parets són aparentment gruixudes però estan buides, el que fa que es formi una mena de cambra d’aire amb obertures a l’exterior.

 

Recomanació:

El recomanaria a la gent de la meva edat, i fins i tot més petits o més grans, ja que la història és molt fàcil d’entendre, perquè el vocabulari no és gens difícil i l’argument no és gaire difícil de seguir; però malgrat ser fàcil de seguir és molt complex i interessant.

A tota aquella gent que els agradin els llibres d’aventures, i fins i tot la ciència ficció, aquest llibre els agradarà molt.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: