La ciutat dels somriures

10 03 2010

Títol: La ciutat dels somriures

Autor: Martí Gironell

Editorial i any de l’edició: Cossetània (2005)

Resum:

Martí Gironell ens explica les experiències que va viure durant els seus dos viatges a Bombai col·laborant amb la ONG SETEM (Servei al Tercer Món). Allà fa diverses visites a l’orfenat Ashray, on quantitat de nens i nenes, molts seropositius, hi passen els dies mentre que algunes mares treballen forra o es queden allà amb ells. Moltes dones treballen al barri de Kamathipura com a prostitutes. Allà les condicions de vida són mínimes i escasses, però és l’única manera de que puguin tirar endavant. Martí té la oportunitat de conèixer, veure de prop i viure molts dels problemes diaris en els que es troben totes aquelles persones. Fa moltes amistats que, tot i que algunes es moren, deixen una marca dins el seu cor. Bombai resulta ser un infern on només els rics sobreviuen i els altres fan el possible per aguantar vius o sortir de la misèria.

Valoració personal:

Aquesta novel·la m’ha emocionat molt, perquè sé que tot allò ha passat de veritat. Moltes vegades un es creu que per haver anat de viatge a algun lloc uns dies ja pot dir que el coneix, però està equivocat. Per conèixer-lo, has de relacionar-te amb la gent que hi viu, estar al seu costat i viure els seus problemes, històries i alegries. I això és el que ha fet Martí Gironell, de manera que quan tu ho llegeixes, et converteixes en testimoni directe dels fets que explica. És un llibre que arriba al cor i m’han entrat unes ganes immenses d’anar a Bombai i ajudar a tots aquells que ell ha conegut. Si hagués de posar-li una nota numèrica, li posaria entre un 9’5 i un 10.

Recomanació:

Recomano aquest llibre a tota aquella gent que li agradi llegir, en general, perquè crec que encara que exteriorment no ho sembli, val la pena llegir-lo i sorprèn al final lo bonic que pot arribar a ser.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: