Gràcies per la propina

9 03 2010

Autor: Ferran Torrent

Editorial: La butxaca

Títol: Gràcies per la propina

Resum:

Ferran, el protagonista d’aquesta novel·la te un germà que es diu Pepín, els dos viuen amb la seva mare, ja que el pare ha mort. Però ella passa una gran depressió i es mor.

Els dos nois bastant rebotats, després d’un partit de classe d’educació física discuteixen amb el professor i els expulsen. El Tomàs, el seu oncle els proposa feina i els dos accepten. Al començar a treballar amb els amics del Tomàs, es reuneixen tots al bar del Boqueron.

El Ramonet, el germà de el Tomàs està tot el dia a casa i s’encarrega de cultivar terres, de les quals no en treu molts ingressos. El Tomàs i el seu soci, el Carraca van molt als clubs de nits a vendre begudes i amb els diners que treuen se’n van amb prostitutes.

L’avi dels dos germans, Ferran i pepín es mor.

El Ramonet els dimecres sempre marxa i no saben a on, volen esbrinar-ho i el van seguint. El Ramonet va a un hostal i es reuneix amb un home.

Fino, el del Boqueron tanca i els proposa a Pepín a Tomàs i a Ferran que l’agafin. Tomàs, que pateix infarts, després d’un es mor.

El Ramonet està molt trist per la mort del seu germà i també perquè ja no està amb la seva parella. El Pepín i el Ferran truquen a El Manolo, l’ex del Ramonet perquè vingui a casa a sopar amb el Ramonet. Quan arriba els dos germans marxen a la seva habitació.

Opinió personal:

El llibre està bé, però a mi no m’ha agradat, quan el vaig començar a llegir si, però després se’m va fer molt pesat i bastant avorrit, tota l’estona passa el mateix i és molt repetitiu però, tot i així és un bon llibre.

Recomanació:

Recomano aquest llibre a les persones que els hi agradin les novel·les repetitives, que sempre és el mateix, i també els llibres llargs etc.. i no el recomano a la gent que li agradin llibres d’amor, comèdia i aquests temes, perquè amb aquest llibre s’avorriran molt.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: