Catorze ciutats comptant-hi Brooklyn

9 03 2010

AUTOR: Quim Monzó

EDITORIAL: Quaderns crema

ÚLTIMA EDICIÓ: 2004

RESUM: Aquest llibre és un recull d’articles de diari de la Vanguardia i Diari de Barcelona. Quim Monzó fa un seguit de viatges arreu del món explicant experiències, costums i manera de viure de cada lloc. Els llocs més destacats són: Copenhaguen i Nova York, on relata i treballa profundament l’impacte que ha causat en la societat l’atemptat de les torres bessones (ja que ell arriba 10 dies després de la catàstrofe).

Un altre lloc destacat és Israel, on raona i explica el conflicte dels israelians i palestins. A més parla dels atemptats i de la diferència social que hi ha allí: podem pensar que tots els d’allà són terroristes però Quim Monzó ens fa veure que no; hi ha moltes persones innocents afectades.

També viatja a Barcelona, on es fa passar per turista i es relaciona amb altres turistes.

VALORACIÓ:

Objectiva: aquest recull d’articles no són per passar una bona estona, com la passem llegint una història d’aventures, però sí que l’he trobat molt interessant ja que veig les societats d’arreu del món des del punt de vista d’un escriptor culte. Quim Monzó ofereix una visió clara, precisa i general, ja que té una gran cultura d’arreu del món.

Subjectiva: Segons la meva opinió, li poso un excel·lent de continguts i d’interès. És un llibre entretingut però al principi es fa molt pesat. Recomano aquest llibre a les persones que els interessa la cultura general.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: