Els llops de la lluna roja – fitxa de lectura

31 01 2010

Jaume Anguera Tortosa

Títol: Els llops de la lluna roja.

Editorial: Empúries.

Autor: Josep Francesc Delgado

Biografia: Josep Francesc Delgado és escriptor, poeta, narrador, novel·lista .etc. També va treballar com professor de secundaria. Va néixer a Barcelona al 1960. Ha passat la seva infantesa a Sitges, Mallorca i Menorca. Va fer les carreres d’Història i de Filologia Catalana a la UAB. Moltes de les seves obres estan ambientades amb la natura. Delgado s’interessa per Himàlaia i pels Pirineus. Els llops de la lluna roja és el resultat dels viatges a la muntanya i aquest gran interès que l’inspira, la natura.

Tema: Aventures.

Personatges: Maria: protagonista de la història, Fílax: gos de la Maria, Josep: soldat i futur espòs de la Maria, Jaume: pare de la Maria, Hermínia: mare de la Maria

Resum: Els llops de la lluna roja tracta d’una aventura que narra una senyora gran, la Maria. La història s’ubica al febrer del 1939 a Casserres, un poble del Berguedà, en un mas on viu la Maria, de tretze anys, amb els seus pares i el seu avi. En una tarda la Maria i el seu gos, en Fílax, els persegueixen uns llops. Per sort uns republicans que fugen, els salven. Quan la Maria torna amb el seu gos al mas on viu els hi explica als seus familiars el que havia passat, ells no se la creuen i diuen que de llops feia molts anys que no n’hi havia i que no hi ha soldats a les muntanyes. Llavors a la nit el gos s’escapa darrere d’una de les llobes que estava en cel i la Maria el segueix de manera persistent per les muntanyes dels Prepirineus durant dies perquè era el que s’estimava més en el món, al mateix temps les tropes franquistes arriben al poble de Casserres i fan de tot als vilatans del poble. Acaba en que la Maria es converteix en cap de la llopada fins que es posa malalta prop de Ripoll, on la recull el soldat de les tropes nacionals que havia estat enviat per matar-la, però s’acaben enamorant i la torna a casa sana i salva.

Valoració: Aquesta lectura és una de les que arribo a llegir-me-la més d’un cop perquè m’enganxen tant, el motiu és perquè tot l’estona sigui d’acció i a més afegint-hi que és sobre la supervivència o convivència amb la natura. M’ha agradat molt.

Anuncis

Accions

Information

2 responses

23 09 2011
Aina

alvaro, te l’hauries d’haver llegit… val molt molt la pena 🙂
el reusm… llàstima que desvetlli el final! ¬¬

20 02 2011
alvaro

gràcies pel resum meu salvat de suspendre!
xd

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: