La Deessa de les Neus

3 01 2010

Autor: Anna Muntaner

Títol: La Deessa de les Neus

Editorial: cruïlla

Any d’edició: Primera edició: maig del 1996
Vuitena edició: novembre de 2008

Biografia de l’autor: Anna Muntaner va néixer a Altafulla, l’any 1957. És una viatgera incansable quan ha visitat llocs extraordinaris, per això té tantes aventures a explicar. Al Tibet va conèixer de prop la cultura tibetana i l’opressió que pateix; aquest viatge li va deixar una petja inesborrable.

Resum: L’Andreu és un noi fanàtic al alpinisme que resideix a Tarragona. Allà guanya el concurs i té la oportunitat de fer el cim més alt del món, Everest. Al mateix temps és fica en un merder causat per uns brètols del seu institut, els Baldufa. Aquests li van deixar una moto, i ells, van agafar una copia d’aquesta moto i van trencar una barrera metàl•lica de l’institut. És a dir, van acusar l’Andreu del fet. Gràcies, però, de la seva amiga Judit, ajuda l’Andreu i explica tot aquests fets al seu tutor i director d’institut. Mentrestant al Tibet, l’Andreu i el seu equip alpinista sofreixen un atac guerriller i el mantenen presoner. Les tropes xineses maten els guerrillers i intenten matar l’Andreu perquè no xerri l’opressió que sofreix el Tibet. Per sort s’escapa i és fa amics d’uns guerrillers, Rangusm i Betty-La. Decideix fer fotografies i crear articles per publicar-los tan a la premsa nacional com internacional per ensenyar al món el que les tropes xineses fan al Tibet.

Valoració: És un llibre fantàstic i que el recomano molt. Penses i veus com n’és de diferent un noi de la teva edat que visqui el Tibet amb tu que vius aquí. Aprens la opressió del Tibet a mans de la Xina. T’hi sens identificat amb Catalunya.

Nota numèrica: Entre el 9 i 10.

Anuncis

Accions

Information

3 responses

2 06 2010
soc jo

sisplau podriau posar la descripcio dels personatges prinsipals. gracis.

24 04 2010
seta

siusplau podrieu posar una fotografia de l’Anna muntaner recent i una altre fotografia de la portada del llibre de la deessa de les neus de la 8a edició.

8 01 2010
Jaume Casals Viñals

Títol: La Deessa de les Neus

Autor: Ana Muntaner

Any d’edició: maig de 1996

Editorial: Cruïlla

Resum:Al Tibet, les forces d’ocupació xineses destrueixen el campament on viuen Rangsum i el seu germà, i aleshores els dos nois ingressen als grups armats que lluiten per la independència. A Tarragona, l’Andreu ha de fer front al xantatge a què el sotmeten uns nois de l’institut. Dues realitats aparentment destinades a no trobar-se mai. Però la vida dóna moltes voltes.

Valoració i recomanació:
Jo penso que aquest llibre es força dur i expresa la realitat i la repressió dels tibetants la dificultat que tenen per sobreviure.M’ha agradat molt. i penso que te poc a veura amb la situació catalana ja que alla no pots ni manifestar les idees.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: