Joc brut

19 12 2009

Autor:  Manuel de Pedrolo

Editorial i any d’edició:  Edició: octubre del 2008. Editorial: educació 62.

Resum del llibre:

En Xavier coneix a una noia molt guapa a la parada de l’autobús, i baixa a la mateixa parada que ella, i ell si poden quedar per parlar però ella li diu que no pot, però que cada dijous agafa el mateix autobús. Així que en Xavier i continua anat per poder-la veure. Al cap d’un temps ja sap que es diu Juna, i ell li explica que sen ha enamorat, però ella li diu que coneix a un altre noi que es més ric que ell ai podrà tindre un vida millor, però també li diu que si de veritat l’estima que mati el seu oncle, perquè posseeix una herència seva. I com que n’està tan enamorat,ella li dona les instruccions, i ell el va a matar. Uns mesos desprès quan s’havien de trobar per no aixecar sospites ella no apareix i això el fa sospitar. I quan comença a investigar descobreix que es veia amb un noi, i això fa que la comenci a boscar.

Primer segueix els passos del noi ja que es del que ha trobat més informació, i ell el porta fins a on viu la Juna. En Xavier decideix plantar-li cara i acabar d’una vegada amb tot, però la Juna s’intenta disculpar, però ell veu que tot es culpa de lu  guapa que es i decideix fer-li un tall a la cara per que no li passi a ningú més. I en aquell moment dos persones que el seguien l’agafen i se l’emporten a Barcelona. Allà li expliquen tota la veritat i s’adona de que fins hi tot l’havia enganyat amb el nom, ja que es deia Caterina. I es queda lamentant tot el que havia arribat afer per amor.

Opinió personal:

Penso que el final es veu a venir si estàs atent en els fets que van passant en el llarg de l’historia. En aquest llibre es veu com hi ha dos tipus d’amor, l’amor per interès propi i l’amor veritable, en el que ets capaç de matar si tu demana aquella persona. Aquest llibre el recomanaria a tota aquella gent que li agraden els llibres de suspens, perquè el sentit del llibre no el trops fins el final. I també a la gent que li agradin els llibre d’amor, perquè la base de la historia es que ets capaç de fer per amor.

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

21 05 2010
Júlia Serinyà

Autor: Manuel De Pedrolo
Editorial i any de l’edició: Educació 62 (2008)

Resum: En Xavier és un home qualsevol amb els mateixos problemes econòmics que tothom en aquella època, però un dia li canvia la vida al conèixer una noia molt guapa a l’autobús, la Juna. Ell sent una forta atracció per ella i es van coneixent a poc a poc, fins que van intimant i un dia la noia li diu que no pot més, que ella no vol ser pobra com ell. Com que en Xavier faria qualsevol cosa per tenir-la, la Juna li explica que té un oncle que és molt ric i tota la seva fortuna recaurà a ella quan aquest mori. Llavors planegen un assassinat perfecte en el qual en Xavier haurà de matar a l’oncle de la Juna mentre aquesta estigui fora i queden en que es tornaran a trobar al cap d’uns mesos per no aixecar sospites.
Passat aquest temps, la Juna no es presenta i en Xavier comença a sospitar, ja que s’ha assabentat que ella es veia amb un altre noi. Poc a poc, va investigant i la descobreix que l’havia enganyat amb un altre home i que no tenia cap intenció de tornar amb ell. La Juna s’intenta disculpar, però Xavier té tanta ràbia a sobre que la pega i li fa un tall a la cara perquè no sigui tan guapa. En aquell moment entra la policia, que l’havien estat seguint perquè feia temps que sospitaven d’ell, i el porten a comissaria. Allà en Xavier s’adona de que fins i tot l’havien enganyat amb el nom, ja que la noia en realitat es deia Caterina, i entra a presó amb la mala consciència d’haver matat una persona innocent.

Opinió personal: Aquest llibre no m’ha agradat gaire, sobretot el final ja que no l’he acabat d’entendre. El principi em començava a agradar, però em van dir què passaria a continuació i ja no el vaig trobar tant apassionant com em pensava que seria. La història és bona i entravessada, però no m’ha acabat de convèncer.

Recomanació: Recomano aquest llibre a tots aquells a qui els agradin les històries d’amor i d’engany. També hi ha una part d’intriga i de suspens, tot i que hi ha trossos massa lents i costen de passar.

10 03 2010
Jaume Casals

Autor: Manuel De Perdolo
Editorial i any d’edició: Edició: octubre del 2008. Editorial: educació 62

Resum del llibre: En Xavier,un jove treballador amb problemes econòmics des de sempre, coneix a una noia un dia a l’autobus, des d’aquell dia que queda hipnotzat per el seu encant i bellesa, i sempre agafa a la mateixa hora el bus, es coneixen, i ell s’enamora bojament d’ella, ella es diu Juna , i pel que sembla primerament també se’enamora molt d’ell, van pasant els dies i la seva relació evoluciona , fins que ella li diu que no vol viure en la miseria, i que si no acpmpleix el seu desig de riquesa hauran de posar fi a la seva relació, li diu que la unica manera que se li acudeix es matant al seu oncle ,i aixi ella heratar tota la seva herencia, ell ,boig d’amor ho accepta i acompleix la missió.

Al cap d’uns dies ell no la troba enlloc , al contrari de com havien quedat.La busca desesperadament i finalment la trova, ell molt enfadat i embogit la pega i li fa un tall, la policia que la vigilava entra al mig de la pallissa, se l’endu a barcelona i el fa confessar, al final descobreix que tot ha sigut una gran farça i que ni tans sols es deia Juna, sino Caterina.

Ell es queda a la presó i abatut de saber que ha matat per un amor no corraspost.

Opinió personal:
Al pincipi vaig pensar que el llibre no m’agradaria, el vaig veure massa romàntic, pero al anar avançant la lecura em vaig adonar que era un tipus de llibre que no havi provat mai de llegir, i que la história d’amor i engany m’agradava , aquest llibre m’ha fet reflexionar sobre la força de l’amor, i finalment m’ha agradat força.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: