LA TERRA ÉS RODONA

11 12 2009

 

 

 

 

 

 

Autor: Jean-Michel Barrault.

Editorial i any d’edició: Edicions La Campana, de l’any 1998.

Resum:

Magalhâes, dit més tard Magallanes, va començar les aventures per mar amb un amic seu, anant cap a la Índia. Per poder-ho fer, va deixar tots els seus béns a una de les germanes més grans que tenia i al seu marit.

Anys més tard un company li va enviar una carta dient-li que havia trobat un estret on s’hi estava molt bé, a les Índies de Colom. Magallanes decidí que volia fer aquesta travessia i li va a demanar al rei de Portugal que el subvencionés, però no va tenir sort perquè el rei ho va veure una tonteria. Així que va decidir anar a veure un cosí llunyà que tenia a Espanya. Gràcies a això, el rei d’Espanya li va proporcionar 5 vaixells vells per tal de poder fer el viatge, que es va dir: Trinidad, San Antonio, Victoria, Concepción i Santiago.

Mentre preparava els vaixells, es va enamorar de  Beatriz, la filla de seu cosí llunyà. Amb ella, abans de marxar, tingué un fill que es deia Rodríguez. Quan marxar, Beatriz tornava a estar embarassada però el fill va néixer mort.

Durant la travessia passaren molta gana i fred. També hi va haver una revolta, perquè Magallanes no volia explicar a ningú on es trobava l’estret. Això acabaria amb alguna pena de mort i a alguns els abandonarien a terra. Quan van trobar l’estret, en voler passar una de les naus, Santiago, es va perdre, però continuaren perquè ja havien esperat massa, i van arribar a l’oceà Pacífic. En una illa on es van aturar per poder agafar menjar, van ferir a Magallanes en una cama i va morir. El succeiria Durante Barbosa, que seria assassinat poc després pels indígenes. La travessia pel Pacífic encara seria més dura, no tenien menjar ni aigua, moria gent cada dia i no sabien de què. De les 5 naus  que van sortir només n’arribaria una i de 240 homes que n’havien sortit només divuit tornarien, havent fet la volta el món i podent comprovar que la terra és rodona. La història es va poder saber gràcies a Antonio Pigafetta, que es va embarcar a última hora sense haver navegat mai, però Magallanes l’acceptà perquè sabia escriure, i tot el que havia escrit ho entregà a el rei Carles V.

Opinió personal:

Jo em pensava que se’m faria més pesat, ja que hi havia talls que passaven molt de presa i eren fàcils d’entendre però de tan en tant hi havia algun tall que si que se’t feia una mica pesat.

Aquet llibre només el recomanaria a la gent que li agrada molt la historia perquè sinó se’ls pot fer molt pesat, bastan avorrit.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: